Pretraga

Srednja.hr traži 3 novinara/ke za stručno osposobljavanje

A- A+

Portal srednja.hr traži 3 tri novinara/ke za program stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa. News portal srednja.hr je redovito u 30 najčitanijih prema Gemius audience rankingu, a najutjecajniji smo medij za obrazovanje i mlade u Hrvatskoj.

Upravo smo uspješno završili program stručnog osposobljavnja s dvije polaznice, od kojih s jednom nastavljamo suradnju putem ugovora na neodređeno. Tijekom tog perioda nebrojeni broj puta smo otvorili teme koje su problematične za brojne polaznike SOR-a. Isto mogu očekivati novi polaznici/ce, a oglas je objavljen na stranicama burze.

U obzir dolazi VŠS/VSS prvostupnik ili diplomirani novinar/komunikolog.
U prijavi za posao osim životopisa potrebno je poslati motivacijsko pismo i prijedlog pet tekstova usmjerenih prema mladima i obrazovanju. Preporuka je da se dobro prouči portal prije slanja prijedloga. Natječaj vrijedi do 26.2., a prijave se šalju na [email protected].

Srednja.hr je prvi news portal za studente i srednjoškolce u Hrvatskoj. Aktivno se bavi promicanjem mladih i obrazovanja s trenutačno zaposlenim glavnim urednikom, troje novinara i više vanjskih suradnika. Mjesečno portal posjeti više od 350.000 jedinstvenih posjetitelja, a u tijeku je plan razvoja portala s čime se planira dodatno povećanje čitanosti. Glavna ciljana skupina su studenti, srednjoškolci i profesori. Portal se osim news dijela bavi organizacijom velikih projekata od kojih su neki pod pokroviteljstvom vodećih obrazovnih institucija u Hrvatskoj:

Ideja godine – business plan contest za srednjoškolce

Slagalica – Case study competition za srednjoškolce

ePredstavljanje institucija – online predstavljanje srednjih škola i fakulteta

Ocijeni profesora – ocjenjivanje profesora i institucija

Što možete očekivati od nas?

Radnici na portalu Srednja.hr će se stručno osposobljavati za poziciju novinara sa sljedećim znanjima:

– Pisanje izvještaja

– Pisanje reportaža

– Pisanje intervjua i razgovora

– Pisanje istraživačkih tema

– Uređivanje pojedinih rubrika na portalu

Što se očekuje od vas?

Od novinara na stručnom osposobljavanju očekivat će se, uz mentora, praćenje pressica iz ministarstva, rektorata, te ostalih subjekata povezanim s mladima i obrazovanjem. Aktivno promoviranje mladih i obrazovanje kroz različite novinske forme. Reportaže o uspješnim obrazovnim projektima, intervjui s vodećim domaćim stručnjacima i uspješnim mladim rubrikama. S većim znanjem u oblikovanju različitih novinarskih žanrova, novinari na stručnom osposobljavanju mogu dobiti i veće odgovornosti poput uređivanja vlastitih rubrika. Od svih novinara na stručnom osposobljavanju očekuju se kreativne ideje s kojima bi se kroz novinarstvo mogli promovirati mladi ljudi i obrazovanje u Hrvatskoj.