Pretraga

Srednjoškolka osvojila volonterskog Oscara

A- A+


 

Održana je zagrebačka nagrada za volontera/ku godine Volonterski Oskar, a dobitnica nagrade je učenica Veterinarske škole Klara Grisfelder.

Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želi se istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu. Klara je u 2011. godini volontirala 450 sati u Skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu. U sklonište je dolazila minimalno jednom tjedno, preko vikenda i praznika gotovo svakodnevno.

“Počela sam volontirati u rujnu 2010. U azil sam morala ići na školsku praksu samo tjedan dana, i svidjelo mi se i tako sam počela volontirati. Bolje da se bavim nečim gdje činim dobro nego da doma sjedim za televizorom ili laptopom. Kada sam vidjela sve pse tamo u kavezima shvatila sam da oni trebaju moju pomoć. Šetam ih, mazim ih, četkam ih itd. Na kraju krajeva oni vole mene i ja volim njih,” rekla je Klara kada smo ju pitali kada i zašto je počela volontirati.

S obzirom da je većinu svog slobodnog vremena provodila volontirajući, Klara kaže kako to nije utjecalo na njene ocjene i uspjeh u školi. “Dan prije naučim i onda sam sigurna da mogu jutro ili popodne provesti sa svojim psećim prijateljima,” kaže Klara. Udomila je već dva psa, ali kaže još dva psa su joj zapela za oko, međutim roditelji se ne slažu s time da u stanu imaju četiri psa.

“Reakcije mojih prijatelja i obitelji su odlične,svi su ponosni na mene. Na dodjeli su me svi došli bodriti i bilo nam je super!” Ovim putem još jednom čestitamo Klari i želimo joj još puno volonterskih uspjeha.