Pretraga

Prilika za studente psihologije: Prijavite se za organizacijski odbor velikog projekta

A- A+

Istraživačka ljetna škola otvara svoja vrata i traži pojedince spremne preuzeti odgovornost i zajedno stvoriti nezaboravno iskustvo ovog jedinstvenog događaja. Istraživačka ljetna škola petodnevni je događaj koji okuplja studente i ljubitelje psihologije u zajedničkom učenju, radu i stvaranju istraživačkih radova. Ovim putem Vas Psihomnia poziva da se prijavite za Organizacijski odbor te budete dio tima koji će ostvariti ovaj projekt. Za volontiranje se možete prijaviti do 20. veljače, a o timovima i zadatcima pročitajte u nastavku.

Foto: DSP Psihomnia

Istraživačka ljetna škola: Projekt koji okuplja studente iz cijele Hrvatske

Istraživačka ljetna škola je projekt u organizaciji krovne studentske psihološke udruge u Hrvatskoj ‘Psihomnia’.  Primarni cilj Istraživačke ljetne škole je povezivanje studenata psihologije iz svih regija. Ovaj petodnevni događaj okuplja studente psihologije, te im omogućava da krenu u nova znanstvena otkrića, steknu svježe uvide te ovladaju vještinama potrebnim za izradu istraživačkih radova, prikupljanje podataka i izvještavanje o rezultatima. Na projektu, studenti slušaju predavanja, sudjeluju u radionicama i rade s mentorima na svojim istraživačkim radovima. Ljetna škola ima ključnu ulogu u ostvarivanju veze između teorije i prakse, generiranja znanja i njegove primjene. Projekt se prvi puta održao 2018. godine, a ovogodišnje izdanje planira se u gradu koji teče Rijeci.

Jedan projekt – četiri tima

Organizacijski odbor Istraživačke ljetne škole sastoji se od 7 do 9 članova koji zajedničkim snagama ostvaruju viziju događaja. Odbor je podijeljen u četiri tima: administracija, logistika, financije i marketing. Svaki tim igra ključnu ulogu u planiranju, koordinaciji i provedbi aktivnosti te zajedno rade kao jedno tijelo kako bi stvorili nezaboravno iskustvo za sve sudionike Istraživačke ljetne škole.

Tim za administraciju je ‘srce’ operacije. Oni su ti koji odgovaraju na sve upite putem e-maila, kontaktiraju mentore i vode brigu o prijavama za sudionike. Oni također vode grupu sa polaznicima, izrađuju raspored aktivnosti i brinu o tome da svaki sudionik dobije zasluženu zahvalu i izvještaj nakon događaja. Za ovaj tim potrebne su osobe s izvrsnim organizacijskim vještinama koje su spremne usavršiti svoje komunikacijske vještine, a pritom raditi u timu te stvoriti nove suradnje i prijateljstva.

Ako se smatraš analitičkim tipom osobe onda je tim za financije stvoren za tebe. Oni se brinu da sve funkcionira „na papiru“: izrađuju troškovnike, brinu o bankovnim računima, te vode komunikaciju sa sponzorima i partnerima. Oni svojm radom osiguravaju da svaki detalj bude pokriven, od prikupljanja financijskih sredstava do arhiviranja svih relevantnih dokumenata.

Tim za marketing odgovoran je za stvaranje uzbudljivog sadržaja i promociju Ljetne škole. Oni stvaraju sve, od vizuala do PR objava, te se brinu da škola bude prepoznatljiva diljem društvenih mreža. Stoga se u ovom timu traži kreativna osoba koja će oživjeti Ljetnu školu kao nikada prije!

I za kraj, tim za logistiku, brine se da sve teče glatko. Oni su ti koji se brinu o organizaciji prostora, smještaju sudionika, hrani i svim drugim detaljima koji čine našu ljetnu školu udobnom i ugodnom. Upravo oni su ti koji razvijaju i usklađuju raspored kulturno-zabavnog programa te zapravo čine tih pet dana ispunjenim s toliko zanimljivog sadržaja.

Kako se prijaviti?

Ako ste se pronašli u ovim opisima i želite biti dio jednog od timova, prijaviti se možete ovdje do 20. veljače do 23:59h za maksimalno dvije pozicije. Članovi organizacijskog odbora ne moraju biti studenti Sveučilišta u Rijeci, ali očekuje se da će moći prisustvovati uživo za vrijeme njenog održavanja u srpnju. Detaljnije informacije možete dobiti na linku za prijave, a za sva dodatna pitanja i nedoumice, Psihomniji se uvijek možete obratiti preko društvenih mreža udruge ili na e-mail adresi [email protected].

Sretno s prijavama!