Pretraga

Strava u inozemstvu: Policajac ubio studenta jer na licu nije imao zaštitnu masku

A- A+

Stravične vijesti stižu sa Sveučilišta Kinshasa u Kongu, gdje je policajac iz pištolja ubio studenta jer nije imao zaštitnu masku na licu.

maska virus

Foto: Claudio Schwarz | @purzlbaum; Unsplash

Bizarne vijesti stižu sa Sveučilišta Kinshasa u Demokratskoj Republici Kongo. Tamo je policijski službenik propucao i ubio studenta jer na licu nije imao zaštitnu masku.

– Naš drug Honoré Shama, student književnosti na Sveučilištu Kinshasa, snimao je video u sklopu praktičnog projekta o komediji. Policajac ga je tražio da stavi masku dok snima. Bez obzira na njegova objašnjenja i pokazivanja da ima masku, policajac koji je zapravo čekao da mu ovaj da novac, ljutito ga je prozvao za opiranje i upucao ga izbliza, ispričao je Pateint Odia, jedan od prisutnih svjedoka, prenosi Italy 24 News.

Upucani je student od zadobivenih ozljeda, nažalost, preminuo. Italy News podjeća da je u Kongu obvezno nošenje maski. Svi koji ih ne nose trebaju platiti kaznu od otprilike 5 eura. Isto tako podsjećaju da se policiju u Kinshasi jako često proziva za maltretiranje i iznuđivanje kazni od građana.