Pretraga

Podignuta optužnica protiv policajca koji je ubio studenticu: Poznato kolika mu kazna prijeti

A- A+

Podignuta je optužnica protiv policajca Marka Smažila koji je ubio studenticu Mihaelu Berak u Osijeku prije šest mjeseci. Optužuju ga zbog ubojstva za koje je prema Kaznenom zakonu predviđeno najmanje pet godina zatvora. Državno odvjetništvo za policajca traži produljenje istražnog zatvora.

općinski sud u osijeku

Osijek | foto: Ramona Šćuric, srednja.hr

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv policajca Marka Smažila koji je prije šest mjeseci ubio studenticu Mihaelu Berak u Osijeku. Nakon provedene istrage, kako su izvijestili iz Državnog odvjetništva, policajca optužuju za kazneno djelo ubojstvo kojem Kazneni zakon predviđa najmanje pet godina zatvora.

Policajca koji ima 22 godine, nastavili su, tereti se da je 20. rujna oko 22 sata u Osijeku iz službenog pištolja ispalio hitac zbog kojeg je 21-godišnja Mihaela preminula. Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora za policajca zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Izdvojeni članak
okupljanje zbog ubojstva studentice mihaele

Sanja i Maja i dalje progovaraju o ubojstvu studentice Mihaele: ‘Studentima su rekli da se ne petljaju’

Podsjetimo, nakon što je policajac ubio studenticu institucije su davale različite odgovore o uzroku incidenta. Prvo su iz policije objavili da je policajac slučajno ubio studenticu, potom su iz DORH-a rekli da je riječ o ubojstvu, pa je onda načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece izjavio kako je do ubojstva vjerojatno došlo jer se mladi policajac ‘hvalio pištoljem’.

Zbog takvih reakcija institucija Sanja i Maja iz Osijeka okupile su se u inicijativu ‘Kava za ženska prava’ te organizirali niz mirnih okupljanja. Kako su rekle u razgovoru za srednja.hr, policiji su postavile brojna pitanja, a odgovor zašto nisu sankcionirane osobe koje su plasirale lažne informacije nisu dobile. Žao im je i što se više studenata nije priključilo njihovim akcijama, a Maja i Sanja planiraju ići i pratiti svako suđenje u ovom slučaju.