Pretraga

Student TVZ-a za svoju inovaciju našao kupca u Njemačkoj

A- A+

Student Ivan Golubić mladi je hrvatski inovator, koji već mjesecima radi na razvoju svog autonomnog električnog vozila, kompleksnog sustava za nadzor te upravljanje parametrima, posebnu šasiju za električna vozila i sustav za autonomnu vožnju. Sa svojim je proizvodima osvojio zlatnu medalju na nedavnoj Izložbi inovacija ARCA. Sudjelovao je i na sajmu u Nürnbergu gdje je nagrađen s broncom, dok se Hrvatska iz Njemačke vratila s ukupno 15 medalja.

Ivan Golubić na Sajmu inovacija ARCA foto: Anton Mezulić|www.srednja.hr

Mladi hrvatski inovator Ivan Golubić svoje je autonomno električno vozilo počeo razvijati kao brucoš TVZ-a. Tijekom realizacije vlastite ideje naišao je na brojne probleme, uspone i padove. S obzirom na to kako je student, često mu nedostaju sredstva pa si bez pomoći investitora nije mogao priuštiti poneke dijelove.

Nakon što je to neobično prijevozno sredstvo te sustave za nadzor i upravljanje predstavio na našem portalu, uspio je pronaći zainteresirane partnere, a na sajmu inovacija u Nürnbergu za jedan od sustava je našao i kupca.

Izdvojeni članak

Hrvatski studentski trojac razvio revolucionarni medicinski proizvod, kojim žele promijeniti svijet

‘Sretan sam što se lagano, ali sigurno, uloženi trud vraća’

Vratio sam se iz Nürnberga sa broncom zlatnog sjaja i pronašao tvrtku koja je zainteresirana za jedan od modula u mojoj inovaciji. 

– Trenutno ne mogu govoriti o kojoj se tvrtki radi, međutim, zainteresirani su za ugradnju mog sustava kontrole i nadzora. Upravo je to i bila ideja, ponuditi na tržištu pojedini modul vozila, prilagoditi ga kupcu te ugraditi u njegovu inovaciju. Sada smo još u dogovoru i rješavanju dokumentacije. Sretan sam što se polagano, ali sigurno, uloženi trud vraća, rekao nam je Golubić, student Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

U Njemačkoj je upoznao i druge mlade hrvatske inovatore, koji su ostvarili odličan uspjeh na međunarodnom sajmu.

Izdvojeni članak

Mladi hrvatski robotičari preko platforme Indiegogo u prvih sedam sati skupili više od 5.500 dolara

Nakon Nürnberga okupljen vrhunski tim mladih hrvatskih inovatora

Nakon što su se međusobno upoznali sa svojim uređajima i vizijama, s nekolicinom je pronašao zajednički jezik pa je dogovorena obećavajuća suradnja između mladih hrvatskih genijalaca.

– Upoznao sam i nekoliko inovatora koji će sudjelovati u razvoju novog modela vozila. Ovo staro će i dalje služiti za ispitivanje modula, koji će se nakon toga ugrađivati u novo vozilo. Imamo vremena za razvoj, tražimo sponzore ili bilo koga tko može podržati projekt. Novo vozilo će biti potpuno moderno, sportski dizajn, veća brzina, dodatne funkcije i planiramo imati gotovi proizvod do sredine iduće godine, najavio je ambiciozne ciljeve Ivan, motiviran odličnim timom koji se okupio nakon sajma.

S obzirom na to kako se već dugo bavi razvojem originalnih ideja i inovacija, svjestan je koliko su važni kvalitetni suradnici, s kojima dijeliš zajedničku viziju, ali i ambiciju za uspjehom. U daljnjim pobjedama surađivat će sa srednjoškolcem iz Požege Zlatkom Dražićem, a tijekom razvoja novog vozila koristit će i 3D digitalizator, uređaj s kojim su studenti Visoke tehničke škole u Bjelovaru Dejan Čurčić i Alen Britvić osvojili zlatnu medalju u Nürnbergu.