Pretraga

Sustav koji koriste učitelji i učenici diljem Hrvatske dobio novo sučelje: Korisničko iskustvo sada je još glađe

A- A+

CARNET data dobiva novo sučelje dizajnirano da omogući korisnicima intuitivnije korištenje s poboljšanjima koja olakšavaju analizu učenja i pružaju bolji uvid u informacije. U sklopu tog ažuriranja, stigao je i novi Kalkulator za upise u srednje škole.

učenica s leđa piše zadaću za stolom s pernicom

Foto: Unsplash

Informacijski sustav za analitiku učenja i rudarenje obrazovnih podataka, CARNET data, dobiva novo sučelje koje donosi još intuitivnije iskustvo korištenja uz uvođenje niza poboljšanja koja će bitno olakšati analizu učenja i pružiti dublje uvide u obrazovne podatke.

Uz redizajnirano sučelje, koje omogućuje korisnicima da se brže i jednostavnije kreću kroz sustav te da pristupe potrebnim informacijama u nekoliko koraka, ističe se i novi Kalkulator za upise u srednje škole.

– Ovaj alat će biti posebno koristan za učenike osmih razreda, pružajući im korisne smjernice i informacije tijekom procesa upisa. U tijeku su finalne dorade kako bi se osigurala besprijekorna funkcionalnost, napominju iz CARNET-a.

Izdvojeni članak
e-dnevnik nova aplikacija

Postoji nekoliko proširenja za e-Dnevnik: Pitali smo CARNET jesu li podaci učenika sigurni kad ih instalirate

Inače, za one koji možda to ne znaju, sustav CARNET data obuhvaća mjerenje, prikupljanje, analizu i izvješćivanje o podacima učenika i njihovim kontekstima radi razumijevanja učenja i okoline u kojoj se učenje događa. Analitika se učenja koristi za predviđanja, personalizacije i intervencije u slučaju potrebe pomoći učenicima, vizualizacije informacija o učenju i stvaranja sustava za predviđanje uspjeha studenata.

Korisnici ovog sustava mogu biti svi učenici, nastavnici, roditelji i ravnatelji škola koji se koriste e-Dnevnikom i koji imaju elektroničke identitete u sustavu CARNET id ili vjerodajnice razine dva sustava e-Građani. CARNET data dostupan je na ovoj poveznici.