Pretraga

Studenti organiziraju trodnevni božićni sajam, sav prihod donirat će kolegi ili kolegici u potrebi

A- A+

Udruga studenata komunikologije ‘Agenda’ s Fakulteta hrvatskih studija poziva na humanitarni božićni sajam Kolokviraj ljubav. Sajam će se održati od 12. do 15. prosinca na Znanstveno-učilišnom Kampusu Borongaj, a sav prihod ići će u humanitarne svrhe. Prikupljeni novac bit će doniran studentici ili studentu Hrvatskih studija ili šire.

Foto: Pixabay

Kolokviraj ljubav humanitarni je božićni sajam kojeg organizira Udruga studenata komunikologije ‘Agenda’. Sajam će se održati na Kampusu Borongaj od 12. do 15. prosinca, a svi prihodi ići će u dobrotvorne svrhe nekom studentu ili studentici.

Donacije za studente

Kolokviraj ljubav je započeo kao sajam još 2008. godine, a sadašnji naziv nosi od 2017. godine. Ove će godine obilježiti čak 15 godina postojanja, a isto toliko potiče zajedništvo i druženje studenata te naglašava spremnost i želju pomoći onima u potrebi. Prikupljeni prihodi bit će donirani studentici ili studentu Hrvatskih studija ili šire.

– Ta činjenica dodatno nas motivira kao organizatore događaja, a naši posjetitelji svakom donacijom pridonose našem zajedničkom cilju. Sajam je svake godine sve uspješniji, odaziv je sve veći, a samim time iz godine u godinu svi zajedno obaramo rekorde s prikupljenim donacijama, poručili su iz Udruge studenata komunikologije ‘Agenda’.

Izdvojeni članak

Velika akcija Sveučilišta, studenti pozvani da daruju krv: Evo tko se sve može odazvati

Bogati sadržaji

Događaj je koncipiran kao organizirano druženje u trajanju od četiri dana, koje tradicionalno uključuje prikupljanje donacija prodajom kolača, kuhanog vina i rakije, natjecanjem u Wine pongu, buvljakom, facepaintom i fotokutkom te božićnim kvizom u organizaciji Društva studenata kroatologije ‘Cassius’. Ove je godine najavljen i kutak za karaoke te grupno gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva.

U organizaciji sajma obično sudjeluje oko 50 članica i članova USK ‘Agenda’, a sve se odvija uz podršku Fakulteta hrvatskih studija kao i Studentskog zbora Fakulteta hrvatskih studija. Humanitarnoj akciji svake godine priključi se veliki broj studenata i profesora sa svih fakulteta Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj, ali i cijelog Sveučilišta u Zagrebu.