Pretraga

Studenti pokrenuli humanitarnu akciju, prikupljaju igračke za djecu s razvojnim i socijalnim rizicima

A- A+

Tim Dobrotvorne i ekološke aktivnosti udruge eSTUDENT pokrenuo je humanitarni projekt naziva ‘Nepotrebno je nekome potrebno’. Prikupljat će se plišane igračke za djecu s razvojnim i socijalnim rizicima udruzi MURID. Donacije se mogu izvršiti 2. i 3. te 7. i 8. ožujka na dvije lokacije; Studentski dom Stjepan Radić i Kampus Borongaj.

estudent projekt nepotrebno je nekome potrebno

Nepotrebno je nekome potrebno | Foto: eSTUDENT

– Imaš plišance koji skupljaju prašinu i nitko ih ne mazi? Doniraj ih! To je poruka tima Dobrotvorne i ekološke aktivnosti pri udruzi eSTUDENT, u sklopu humanitarnog projekta ‘Nepotrebno je nekome potrebno’. Prikupljanje plišanih igračaka provoditi će se na dvije lokacije, Studentski dom Stjepan Radić i Kampus Borongaj. Ovog tjedna u srijedu i četvrtak, 2. i 3. ožujka, te sljedećeg tjedna 7. i 8. ožujka plišane će se igračke moći ostaviti od 11 do 15 sati u Studentskom domu, a od 10 do 14 sati na Kampusu.

Iz udruge napominju kako je potrebno uvjeriti se u čistoću i dobro stanje igračaka prije nego što se doniraju, kako bi se njihovi novi vlasnici s njima mogli bezbrižno igrati.

Izdvojeni članak
božićno drvce

Studenti i nastavnici u humanitarnoj akciji skupili 25.000 kuna za udrugu ‘Mladi protiv gladi’

Važnost projekta

Ideja iza projekta je osigurati korištene materijalne potrepštine, koje su i dalje upotrebljive, udrugama i ustanovama kojima je pomoć najpotrebnija. Želi se na taj način ukazati na važnost ekološkog pristupa svakodnevici smanjivanjem potencijalnog otpada. Odlučeno je tako ove godine prikupljati plišane igračke zbog njihovog nedvojbeno velikog značaja u djetetovom razvoju. Igračke će svoje nove vlasnike pronaći u udruzi MURID, Međimurskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu.

Misija MURID-a je osigurati stručnu podršku djeci rane dobi i njihovim roditeljima, a uz to educirati i senzibilirati javnost na određene potrebe obitelji i djece s razvojnim i socijalnim rizicima na području Hrvatske i regije.