Pretraga

Studenti se oprostili od Mislava Bage: ‘Čovjek koji nije napisao knjigu, a opet svi smo učili o njemu’

A- A+

Jučer, 18. kolovoza preminuo je novinar Mislav Bago u 50. godini života. Vijest je šokirala javnost, ali i novinare koji su radili s njim i poznavali ga. Mnogi su se od njega oprostili dirljivim porukama na društvenim mrežama, pričajući koje su sve zgode s njime doživjeli. Koliko je bio bitan za hrvatsko novinarstvo, govori činjenica da o njemu uče studenti novinarstva kojima je, kada je bio u prilici, znao dolaziti na faks i održati predavanje. Stoga su se studenti Fakulteta političkih znanosti, gdje je i sam Bago završio studij, oprostili na Facebooku Televizije Student s pričom kako im je nedavno održao predavanje.

‘Između dva livea. Ovo je bio Mislav Bago’, stoji u naslovu objave Televizije Student s Fakulteta političkih znanosti posvećenoj prerano preminulom novinaru koji je ujedno studirao na istom fakultetu. Mislav Bago, novinar Nove TV, pronađen je mrtav u četvrtak ujutro, 18. kolovoza u 50. godini života. Šok i nevjerica zavladale su u javnosti, ali i kod novinara i kolega s kojima je radio.

‘Napustio nas je čovjek čije je ime postalo sinonim za novinarstvo. Čovjek koji nikada nije napisao knjigu, a opet svi smo učili o njemu’

Mnogi su se od njega oprostili na društvenim mrežama, a na poseban dirljiv način učini su to studenti s Televizije Student kojima je Bago znao održati predavanje o televizijskom novinarstvu, ali i o kojemu studenti uče tijekom studija.

– Napustio nas je čovjek čije je ime postalo sinonim za novinarstvo. Čovjek koji nikada nije napisao knjigu, a opet svi smo učili o njemu. Njegovo je ime bilo i ostat će upisano pored definicije profesionalnog novinarstva. Teško je pronaći riječi o Mislavu, a da ih netko danas već nije izrekao. I to govori kakav nas je čovjek s velikim Č i novinar s velikim N prerano napustio, započeli su u objavi Televizije Student.

Izdvojeni članak
vladimir matijanić

Studentski radio dirljivo se oprostio od preminulog novinara Vlade Matijanića: ‘Adio, veliki Vlado’

‘Predavanje u 5 popodne. Situacija u kojoj bi dvorana bila poluprazna, no bila je puna jer gost je bio Mislav Bago’

Kako nisu mogli pronaći riječi kojima bi se opisao Bago, ispričali su jednu zgodu s jednog nedavnog predavanja kojemu je gost bio upravo on.

– Bio je to ponedjeljak. Dan sam po sebi težak. Predavanje u 5 popodne i to pred sami kraj akademske godine. Situacija u kojoj bi dvorana bila poluprazna, no bila je puna jer gost je bio Mislav Bago. Stigao je u košulji, kasnio je nekoliko minuta. Ispričao se kaže, bio je u ‘liveu’ za Vijesti u 17. Nitko nije zamjerio. U trenutku čovjek kojega su se bojali ministri, od čijih su pitanja strepili zastupnici od ‘opasnog’ novinara s TV ekrana pretvorio se u nas. U našeg kolegu, studenta, prijatelja spremnog strpljivo slušati brojna pitanja i potpitanja budućih novinarki i novinara sve do jednoga trenutka. ‘Oprostite. Žao mi je stvarno što vas moram ranije napustiti, ali žurim tu u blizini imam ponovno ‘live’ za Dnevnik’ kazao je, ustao i uz pozdrav brzo krenuo u novu novinarsku avanturu, navodi Televizija Student.

– To je bio Mislav Bago. Uvijek spreman pomoći, dati savjet i pružiti ruku. Nije radio kao novinar, živio je novinarstvo. Živio ga je sve do danas kada nas je u 49. godini zauvijek napustio. Počivao u miru, poručili su studenti Televizije Student.

Izdvojeni članak

FPZG zavijen u crno, preminula je omiljena knjižničarka: Studentima je uveseljavala dane, sad joj poručuju ‘hvala teta Ljiljo’

‘Generacije studenata učile su od Mislava Bage, a generacije koje dolaze učit će o Mislavu Bagi’

Od Bage se nakon Televizije Student oprostio i FPZG.

– S nevjericom i tugom primili smo vijest o preranom odlasku našeg dragog gosta, suradnika, mentora, kolege i prijetelja Mislava Bage. Mislav je prije svega bio inspiracija našim studentima, razlog zbog kojeg su mnogi upisivali Studij novinarstva. Strastven, vrhunski profesionalac i čovjek koji je uvijek bio spreman podijeliti svoje nemjerljivo znanje s mladim kolegama. Brojnim našim studentima bio je mentor u redakcijama u kojima je radio i mnogi od njih su, zahvaljujući Mislavu, danas i sami vrhunski televizijski novinari. Upornost, hrabrost i predanost novinarstvu kojima je studente učio Bago ne mogu se naučiti iz udžbenika. Generacije studenata učile su od Mislava Bage, a generacije koje dolaze učit će o Mislavu Bagi. To je najmanje što mu možemo obećati! Rodbini, prijateljima i kolegama Mislava Bage, u ime nastavnika, zaposlenika i studenata Fakulteta političkih znanosti upućujemo iskrene izraze sućuti. Dragi Mislav, hvala ti na svemu, stoji u objavi FPZG-a.