Pretraga

Sudjelujte u anketi: Podržavate li masovna okupljanja mladih unatoč epidemiološkim mjerama?

A- A+

U parcijalnom lockdownu zatvoreni su klubovi, kafići i drugi ugostiteljski objekti. Unatoč epidemiološkim mjerama, ovog vikenda u Zagrebu je zabilježeno nekoliko većih okupljanja mladih, a u anketi vas pitamo – podržavate li takva okupljanja.

Foto: Facebook grupa Studentski dom Stjepan Radić

Proteklog petka više stotina mladih okupilo se i družilo na parkiralištu pored Studentskog doma ‘Stjepan Radić’ u Zagrebu. Policija ih je pokušala rastjerati, da bi se druženje u subotu s parkinga preselilo na Jarun i već dobro poznatu lokaciju ispred Hrvatskog narodnog kazališta.

Kako je i jučer na konferenciji za medije istaknuo načelnik Stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, prilikom izlaska policije na teren na Jarunu nije utvrđeno kršenje epidemioloških mjera. Podsjetimo, tom prilikom novinari su pitali i stožeraše kakav su uzor mladima kada su i sami kršili mjere na sprovodu zastupnika Miroslava Tuđmana, gdje se našao daleko veći broj ljudi od dozvoljenog. Odgovore je teško prepričati, a možete ih pročitati ovdje.

Ako ugostiteljski objekti ostanu zatvoreni još neko vrijeme, za očekivati je i da će se nastaviti masovna okupljanja mladih na javnim površinama. Podržavate li ovakva okupljanja, otkrijte nam u anketi u nastavku.