Pretraga

Supredsjednica Živog zida tvrdi da je završila građevinu, ali nitko ne može naći njenu diplomu

A- A+

Vladimira Palfi, supredsjednica Živog zida i zaručnica Vilibora Sinčića, na saborskim listama navela je da je diplomirana inženjerka građevine. Ovotjedni Globus tvrdi kako Palfi uopće nema diplomu, te da nije završila ni prvu godinu. 

foto: YouTube/screenshot

Izdvojeni članak

Živi zid u svom političkom programu podržava legalizaciju konoplje: evo i zašto

Novinari magazina Globus kontaktirali su zagrebački i osječki Građevinski fakultet ali ni na jednom nema nikakvih podataka o diplomi Vladimire Palfi, iako ona javno tvrdi da je diplomirala građevinu.

Na zagrebačkom fakultetu nema nikakve evidencije o studentici Palfi, dok s osječkog kažu da je Palfi bila upisana na prvu godinu sveučilišnog dodiplomskog studija u akademskoj godini 2002./2003., ali da nakon toga nije upisala ni jednu godinu niti je diplomirala.

Kako navodi T-portal.hr, Palfi je građevinu mogla studirati i na Tehničkom veleučilištu, no na tom fakultetu nije moguće steći naziv diplomiranog inženjera građevine kojim se Palfi okitila na izbornoj listi.

Na upit novinara T-portala vezanom uz spekulacije oko njene diplome, Palfi je odgovorila da ako misle da je nešto sporno, znaju gdje to mogu prijaviti.

Prema Zakonu o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju, osoba koja nezakonito upotrebljava akademski ili stručni naziv ili akademski stupanj i njegovu kraticu kaznit će se novčanom kaznom od 300 kuna do 15.000 kuna.

Vladimira Palfi u međuvremenu je najavila svoje povlačenje iz politike.

– Već sam najavljivala da ću dati ostavku na mjesto supredsjednice Živog zida, jer već neko vrijeme mislim da stranci ne trebaju 4 supredsjednika, međutim iz proceduralnih razloga Ministarstvo uprave nije u mogućnosti riješiti taj predmet, sve dok se na Upravnom sudu ne riješi postupak utvrđivanja tko ima legitimitet vođenja stranke. Naime, taj je postupak još uvijek u tijeku, a poznato je da jedan dio članstva optužuje drugi za lažiranje Skupštine i lažiranje potpisa, rekla je novinarima index.hr.