Pretraga

Živi zid u svom političkom programu podržava legalizaciju konoplje: evo i zašto

A- A+

Već je u nekoliko navrata čelnik stranke Živi zid, Ivan Vilibor Sinčić otvoreno govorio o tome kako njegova stranka podržava legalizaciju konoplje. Tako se u njihovu programu pod smjernicama zdravstvene politike našlo opširno obrazloženje zašto bi trebalo ozakoniti medicinsku uporabu indijske konoplje. Legalizacija je tvrde nužna, ne samo iz medicinskih već i gospodarskih razloga.

U Živom zidu znaju kako je svaki glas birača važan pa su u svoj politički program uvrstili i legalizaciju konoplje, nastojeći tako privući što više istomišljenika i tako pridobiti njihov glas.

Legalizacija konoplje smanjila bi stopu kriminaliteta i otvorila radna mjesta

Stranka smatra kako bi upravo legalizacija ove biljke, ukoliko se iskoristi njen puni potencijal, mogla i trebala biti jedan od temelja ne samo zdravstva već i cjelokupne ekonomije.

– Legalizacijom ove biljke smanjila bi se stopa kriminaliteta i izravno bi se pozitivno utjecalo na gospodarstvo, zdravstvo i turizam jer je naš geografski položaj idealan za uzgoj ove biljke. Treba uzeti u obzir da samo Amsterdam godišnje ubire porez od oko 2,5 milijardi eura iz sektora turizma, stoji u programu Živog zida.

Hrvatska bi, smatraju u stranci, trebala biti među prvim zemljama koje će iskoristiti pogodnosti potpune legalizacije konoplje jer bi se njenim dekriminaliziranjem ponovno moglo oživjeti gospodarstvo, ali i na taj način osigurati nova radna mjesta.

Zdravstvene pogodnosti konoplje

Postupak legalizacije će, tvrde u Živom zidu, smanjiti stopu malignih bolesti, ali i omogućiti slobodu liječenja kako oboljeli ne bi morali više ulaziti u sukob sa zakonom i snositi posljedice zbog svoje ionako teške bolesti.

– Dok farmaceutski pripravci i lijekovi razaraju tijelo, konoplja potiče imunološki sustav, što rezultira regeneriranjem stanica i ubijanjem kancerogenih tvorbi te psihosedativnim učinkom THC-a na tijelo, što djeluje na povlačenje hormona stresa iz cirkulacije (adrenalina i kortizola) i ujedno izaziva analgeziju, stoji u programu.

Svoje stavove nastojali su opravdati brojnim znanstvenim istraživanjima, koja su zaista pokazala pozitivan učinak ove biljke na liječenje određenih bolesti, a najveće od njih obavljeno je u časopisu Nature Medicine još 2000. godine.

Čitav program Živog zida možete vidjeti ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap