Pretraga

Svjetski dan mladih: Na Copacabani 400 tisuća hodočasnika sa svih kontinenata

A- A+

Svjetski dan mladih jučer je otvoren u Rio de Janeiru, a misi i koncertima je prisustvovalo više od 400 tisuća hodočasnika sa svih kontinenata tvrdi brazilska policija.

Na Copacabani, poznatoj plaži u Rio de Janeiru, 400 tisuća mladih je u utorak prisustvovalo otvaranju Svjetskog dana mladih. Ceremonija je započela koncertima i svetom misom, a prvi južnoamerički papa  Franjo je u poslanici koju je pročitao jedan mladić poručio prisutnima da ‘postanu misionari’ i da dopuste da ih ‘privuče Krist’, piše tportal.

Papa je ranije tijekom jučerašnjeg dana i na Twitteru objavio poruku: Dragi mladi Krist vjeruje u vas i povjerava vam vlastitu misiju: ‘idite i učinite sve narode učenicima mojim’.

Izdvojeni članak

Svjetski dan humanitaraca: Svi kao jedan za bolji svijet

Gomila mladih koja je ovih dana krenula u Brazil oduševljena je dočekom u najvećoj južnoameričkoj državi. Ipak svečanost nije protekla bez problema jer je u višemilijunskom Riju podzemna željeznica bila dva sata u kvaru zbog problema sa strujom i to netom prije same ceremonije otvaranja.

Valja napomenuti da je u ponedjeljak prilikom papinog dolaska u Rio njegovo vozilo 15-ak minuta bilo zaglavljeno u gomili oduševljenih hodočasnika, a jučerašnju misu je umjesto pape Franje vodio nadbiskup Rija Orani Tempesti koji je odaslao nadahnutu poruku mladima i pozvao ih da mijenjaju svijet.

Sam događaj čuvaju jake snage sigurnosti koje u već duže u pripravnosti.