Pretraga

Tinejdžeri iz školskih klupa kreirali igricu za Android

A- A+

www.cupertino.patch.com

Prem Nair, Ameya Khare i Shrav Mehta još nisu ni punoljetni, a već su napravili igricu Candybot za Android. Primili su se ovog posla zbog školskog projekta i odlučili, zbog kompliciranosti, igricu upotpuniti tekstom koji objašnjava što na kojem levelu trebate učiniti. Na projektu su preko godinu dana i predviđaju kako bi njihova igrica mogla postati nova Angry Birds.

Iz školskih klupa napravili igricu za Android

Prem Nair, Ameya Khare i Shrav Mehta su učenici Monta Vista High School koji su za školski projekt napravili Candybot, igricu za Android na principu puzzli, prenosi Cupertino Patch.

– Što nas razlikuje od drugih kreatora igrica su naše godine i okruženje u kojem se nalazimo, izjavio je Nair za Cupertino Patch. Još je nadodao kako ih od njihovih vršnjaka bitno razlikuje veličina njihovog projekta.

Candybot je igrica koja se sastoji od četiri svijeta, od kojih svaki imao 20 levela. Cilj igrice je slatkiše prenijeti u cijevi i kroz zidove. Zbog kompleksnosti igrice, odlučili su ubaciti pomoćni tekst koji igračima objašnjava što na kojem levelu trebaju napraviti.

Kako su se našli na projektu

Khare je postao dio projekta prje godinu dana nakon što je pohađao predmet računarstva u Monta Visti te je za završni projekt radio na razvoju različitih levela Candybota. Nair nije pohađao računarstvo pa je, slijedeći njihov kurikulum, sam naučio sve vještine potrebne za ispunjenje zadatka.

Metha je svoju prvu aplikaciju za Android napravio još u osmom razredu. Zvala se 9.000 + Awesome Facts, a on je zaradio 40.000 dolara. Candybot smatra dosta kompleksnijim projektom i predviđa još veći uspjeh nego što je ostvario prvom aplikacijom. 

Stalne izmjene i poboljšanja

– Ako je ovo nova Angry Birds, onda ćemo možda kreirati i aplikaciju za iPhone, izjavio je Mehta.

Mladi kreatori stalno prate reakciju igrača i dodaju brojne inovacije i poboljšanja, ali su i u vrijeme razvoja igrice razmišljali što bi se moglo svidjeti prvenstveno igračima.