Pretraga

Tko je vaš omiljeni profesor?

A- A+

Dragi studenti, jeste li u srednjoj školi imali svog omiljenog profesora ili profesoricu? Nekoga tko je svojim znanjem i osobnošću držao pažnju učenika i koga se uvijek rado sjetite? Možda je upravo ta osoba utjecala na vas da se posvetite jednom od školskih predmeta i poslije upišete nešto slično. Vjerujemo da takav profesor/ica u vašoj bivšoj srednjoj školi zasigurno postoji, a sada imate priliku odužiti mu/joj se za sve sate koje su s vama proveli vježbajući matematiku ili objašnjavajući kemijske spojeve.

Želeći nagraditi mentorski rad u odgoju mladih talenata, INA je pokrenula natječaj za izbor najboljeg profesora/ice iz matematike, fizike i kemije pod nazivom NajMentor. Natječaj je osmišljen na način da je studentima tehničkih /tehnoloških, prirodoslovnih i fakulteta geoznanosti dana prilika da nominiraju profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su u njima potakli želju za učenjem i napredovanjem i usadili ljubav prema prirodnim znanostima.

Nominacije se zaprimaju do 10. lipnja na Ininoj web stranici www.ina.hr/najmentor. Najbolji profesor u svakoj od kategorija dobiva plaketu i novčanu nagradu u iznosu od 5000 kuna, a profesoru koji prikupi najviše glasova u sve tri kategorije uručiti će se i NajMentor specijalna nagrada. Ni sudionici natječaja (studenti) neće ostati bez nagrade –najkreativniji razlog za nominaciju biti će nagrađen iPadom. Ovim projektom INA želi odati priznanje predanom mentorskom radu na razvoju potencijala mladih talenata od kojih se u budućnosti očekuje pozitivan doprinos, ne samo razvoju kompanija čiji će biti zaposlenici, nego i društva u cjelini.