Pretraga

Tragedija na jugu Hrvatske: U prometnoj nesreći poginuli brat i sestra

A- A+

Općina Gradac zavijena je u crno. Ovoga utorka se u mjestu Ratac kod Dubrovnika dogodila teška prometna nesreća u kojoj su poginuli brat i sestra – 21-godišnji Stjepan i 19-godišnja Katarina Đerek. U nesreći su ozlijeđene još dvije osobe koje su prevezene u dubrovačku bolnicu.

Katarina i Stjepan Đerek. Foto: Unsplash/Facebook

Ovoga utorka u večernjim satima, na državnoj cesti D-8 u mjestu Ratac kod Dubrovnika došlo je do teške prometne nesreće u kojoj su poginuli Stjepan i Katarina Đerek, brat i sestra iz mjesta Gradac. Kako doznaje Index, Stjepan je bio 2003., a Katarina 2005. godište. U nesreći su još ozlijeđene dvije osobe te su prevezene u dubrovačku bolnicu.

Sudar se inače dogodio na ravnom i dobro preglednom dijelu ceste, a prema neslužbenim informacijama koje je prvi objavio Dubrovački dnevnik, skrivilo ga je vozilo stranih registracija kojim su upravljali državljani Albanije. Jutro nakon nesreće, načelnik općine Gradac proglasio je dane žalosti.

– Općina Gradac proglašava Dane žalosti na području općine Gradac od 10. travnja 2024. godine do 13. travnja 2024. godine povodom tragične smrti Stjepana i Katarine Đerek, napisano je u objavi na Facebooku ispod koje se građani opraštaju od poginulih.