Pretraga

Tragedija u Njemačkoj: Preminuo mladi hrvatski nogometni reprezentativac

A- A+

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac, Luka Lucić, je poginuo uslijed nesreće do koje je došlo nakon sudara vlaka i bicikla koji je vozio Lucić. Zadobio je teške ozlijede, i iako je hitno prebačen helikopterom u kliniku, liječnici nažalost nisu uspjeli spasiti ovaj mladi život.

Foto: Pixabay

Kako prenosi portal Fenix-magazin, Lucić je preminuo u bolnici u utorak navečer, a im to je potvrdio i tehnički Koordinator HNS-a za Njemačku, Danijel Lučić. Mladić je vozio biciklističkom stazom s desne strane Stuttgarter Straße iz smjera Ruita te probao prijeći željezničku prugu na prijelazu opremljenom trepćućim svjetlom. Po trenutnim spoznajama policije, previdio je vlak koji je vozio u smjeru Ruita.

Izdvojeni članak

Vodič za Euro U-21: Mladi nogometaši danas kreću u pohod na titulu, a evo i gdje ih možete gledati

Unatoč kočenju i pokušaju hitnog zaustavljanja vlaka, 56-godišnji vozač vlaka nije uspio spriječiti sudar s Lucićem. Vozač vlaka i putnici nisu bili ozlijeđeni pri naglom kočenju vlaka. Njemački mediji navode kako je na licu mjesta bilo jedanaest kola hitne pomoći, a pozvan je i službeni vještak.

Prometna policija je započela istragu i traži svjedoke nesreće, a više informacija o pogibiji šesnaestogodišnjeg nogometaša se očekuje kasnije.

Lucić je igrao za njemački klub Stuttgarter Kickers, a u veljači ove godine je odigrao tri utakmice za mladu U-17 reprezentaciju Hrvatske. Prije je nastupao i za izabranu vrstu Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke.