Pretraga

Tragedija u susjedstvu: Maloljetnik upucao 15-godišnjaka zračnom puškom, poginuo je

A- A+

Maloljetnici u Brčkom u Bosni i Hercegovini ‘igrali’ su se sa zračnom puškom kada je u jednom trenu hitac završio u 15-godišnjaku. Na teren je izašla hitna pomoć, ali dječak je podlegao ozljedama te je preminuo. Policija još treba utvrditi sve okolnosti ovog tragičnog događaja.

zračnica cijev

Foto: Pixabay

Dječak od 15 godina poginuo je nakon ranjavanja zračnom puškom. Kako prenosi Klix.ba, tragedija se dogodila u Brčkom u Bosni i Hercegovini kada je nekoliko maloljetnika bilo uključeno u cijeli slučaj. Iako je na mjesto nesreće pozvana i hitna pomoć, 15-godišnji dječak podlegao je ozljedama koje su nastale hitcem iz zračne puške.

– Ekipa medicinske pomoći izašla je na teren i nesretni dječak prevezen je u bolnicu, gdje je dežurni kirurg konstatirao smrt maloljetnika, izjavila je za liječnica Jasna Bradonjić iz hitne medicinske službe Brčko distrikta za Srpskainfo.

Izdvojeni članak
pejzaž praga, glavnog grada češke

Škola zavijena u crno: Na maturalcu u Pragu poginuo 17-godišnji učenik iz Istre

Pretpostavlja se da su se dječaci ‘igrali’ puškom kada je zbog neopreznog rukovanja maloljetnik upucao 15-godišnjaka. Ali policija još uvijek utvrđuje detalje ovog tragičnog slučaja te zbog dobi maloljetnika nisu bili u mogućnosti dati više informacija.

– Pod nadzorom dežurnog tužitelja izvršen je uviđaj, izuzeti su predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem tijeku postupka, a također, naređeno je izvođenje obdukcije i obavljanje drugih vještačenja kako bi se nesumnjivo utvrdio način nanošenja povreda i uzrok smrti stradalog, rekao je za Klix.ba tajnik Tužiteljstva Brčko distrikta Samir Beganović.