Pretraga

Nastavnica emotivno govorila o učenicima koji su prije godinu dana ubijeni u još jednoj tragediji u Srbiji

A- A+

Prije godinu dana Srbiju je zadesila još jedna tragedija, neposredno nakon što je 13-godišnji učenik u svojoj školi ubio domara i osmero djece. Na školskom dvorištu nedaleko od Beograda 21-godišnjak je kalašnjikovom ubio devet mladih osoba, a ranio njih 12. Među njima bili su i učenici, a njihova nastavnica danas je govorila o njima na komemorativnom skupu.

policija, policijski automobil

Policija | foto: Unsplash

Dan nakon što je u Srbiji 3. svibnja prošle godine 13-godišnjak ubio osmero djece i domara, Srbiju je pogodila još jedna tragedija. Nedaleko od Beograda 21-godišnjak je kalašnjikovom ubio devet osoba, a ranio njih 12. Među njima bila su i djeca te učenici.

Kako su tada prenosili mediji, situacija je navodno eskalirala na školskom dvorištu gdje su bili njegovi prijatelji i djeca. Došlo je do svađe nakon koje je ubojica odlučio otići kući po oružje i počinio zločin nakon čega se dao u bijeg. Ulovili su ga dan nakon. Na današnjem komemorativnom skupu govorila je Ivana Bošković, nastavnica srpskog jezika koja je podučavala ubijenim učenicima, prenosi Telegraf.rs.

Izdvojeni članak
zgrada Osnovne škole Vladislav Ribnikar u Beogradu, Google Street View

Prošla je godina dana od masakra u beogradskoj školi: ‘Više ništa nije isto i nikada neće biti’

– Djeco draga, nismo vas mogli zaštititi, ali vam obećavam da vas nećemo nikad zaboraviti. Dok bude glasa u nama, koji smo vas poznavali, pričat ćemo o vama budućim generacijama. Nitko nije ni sanjao da će u toj kobnoj noći završiti njihovi tek započeti životi. A svi su obećavali. Razvili bi se u dobre, plemenite, vrijedne i uspješne ljude te roditelje. Svi iz jednog sela i svi nas napustili u jednom danu, rekla je Bošković, prenosi Telegraf.rs.

O tome kako se nositi sa stravičnim događajem, kako o tome razgovarati s djecom, ali i kako bi roditelji trebali pričati sa svojom djecom kada primijete da s njihovim ponašanjem nešto nije kako treba, u našem podcastu govorila je sveučilišna profesorica i klinička psihologinja, Nataša Jokić Begić. Cijeli podcast možete poslušati u videu ispod, na našem YouTube kanalu ili na Spotifyu.