Pretraga

Turski profesori u Zagrebu zbog Sveučilišnih igara dobili poziv da se hitno vrate doma

A- A+

Nakon što je u čistkama nakon neuspjelog puča u Turskoj gotovo 38.000 prosvjetara izgubilo licencu ili posao a svim profesorima i članovima akademije zabranjen izlazak iz zemlje, dio profesora koji su trenutno u Hrvatskog zbog Eurpskih sveučilišnih igara dobilo je poziv da se hitno vrate kući.

foto: Jerko Mihaljević

Izdvojeni članak

Čistke u Turskoj: Oko 38.000 prosvjetara smijenjeno ili izgubilo licencu

Turski Odbor za visoko obrazovanje donio je zabranu svim sveučilišnim profesorima te drugom nastavnom osoblju na sveučilištima izlazak iz Turske, a onima koji se nalaze izvan granica zemlje naredio je povratak, piše tportal.hr.

Haris Pavletić, potpredsjednik Europskih sveučilišnih igara i potpredsjednik Europske sveučilišne sportske organizacije potvrdio je da će se u Tursku hitno vratiti i neki od profesora koji su trenutno u Hrvatskoj zbog igara u Zagrebu i Rijeci

– Neki od profesora i voditelja već su dobili pozive da se moraju vratiti, neki nisu. Do kraja dana trebala bi biti jasnija situacija tko će se morati vratiti. Same ekipe i sportaši trebali bi ostati, no što se tiče profesora i voditelja, oni će do kraja dana znati hoće li se smanjiti njihov broj. Problem bi im mogle biti jedino ekipe koje tek dolaze na natjecanje i koje će vjerojatno doći umanjene za neke članove, no sve to ne bi trebalo utjecati na natjecanja. Igre ne bi trebale biti dovedene u pitanje, rekao je Pavletić za tportal.hr.

Više o smjenama u Turskom obrazovnom sustavu ovdje.