Pretraga

Tužna vijest sa zagrebačkog faksa: Preminula dugogodišnja profesorica francuskog jezika

A- A+

Tužna vijest stiže s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. U 69. godini života preminula je Vesna Lisičić, umirovljena viša predavačica francuskog jezika.

vesna profesorica

Foto: Unsplash | Fakultet političkih znanosti

U večernjim satima 13. rujna 2022. u Zagrebu preminula je Vesna Lisičić, umirovljena viša predavačica francuskog jezika na Fakultetu političkih znanosti. Posljednji ispraćaj će biti 16. rujna 2022. u 11:55 sati u Krematoriju u Zagrebu.

Vesna Lisičić rođena je 26. veljače 1953. godine u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu je diplomirala francuski jezik i književnost i talijanski jezik 1977. godine. Na istom je fakultetu završila poslijediplomski znanstveni studij opće lingvistike obranivši magistarski rad naslovljen Rukopisi u francuskom jeziku iz ostavštine grofova Zrinskih i njihove jezične karakteristike te stekla akademski stupanj magistar znanosti iz znanstvenog područja humanističke znanosti, znanstveno polje jezikoslovlje.

Izdvojeni članak

Preminula dugogodišnja profesorica PMF-a: ‘Ostavila je trag ne samo na suradnike i studente’

Predavala je na Fakultetu političkih znanosti od 1986. godine kao vanjska suradnica. Izabrana je za predavačicu 1990. godine i na FPZG-u je ostala do umirovljenja 2018. godine.

– Svojom je stručnošću i nastavničkim entuzijazmom neumorno prenosila znanje i širila interes brojnih generacija studenata politologije i novinarstva za francuski jezik te frankofonu civilizaciju, usredotočujući se na francuski kao jezik struke u područjima politologije i novinarstva, poručili su s Fakulteta.

Osim predavanjem generacijama novinara i politologa, Vesna Lisičić se bavila i prevođenjem knjiga, znanstvenih i publicističkih tekstova. Dobila je odlikovanje Vlade Francuske Republike reda Chevalier des Palmes Académiques 2006. godine.