Pretraga

U eksploziji plinske boce ozlijeđen 15-godišnji učenik, bio je na praksi kad se dogodila nesreća

A- A+

Učenik u dobi od 15 godina, koji je bio na praksi, ozlijeđen je u eksploziji plinske boce u varaždinskom autoservisu, zajedno s 46-godišnjim radnikom. Nesreća se dogodila oko 13:35 sati u srijedu tijekom skidanja multiventila spremnika LPG plina na vozilu unutar radionice, uzrokovanog propuštanjem plina i stvaranjem zapaljive smjese. Obojica ozlijeđenih dobila su medicinsku pomoć, a ozljede će se okvalificirati naknadno.

policija

Policija | foto: M. Gelenčir, srednja.hr

Varaždinska policija oglasila se o slučaju eksplozije plinske boce u automobilu u Varaždinu u kojoj su dvije osobe ozlijeđene. Kako su potvrdili, do nesreće je došlo u srijedu oko 13:35 sati u jednom autoservisu, a ozlijeđena su dvojica radnika, 15-godišnjak, koji je tamo bio na praksi, i 46-godišnjak.

Prilikom eksplozije spremnika plina u osobnom vozilu u srijedu u varaždinskom autoservisu ozlijeđene su dvije, a ne kako je prvotno izvijestila policija tri osobe, jedan od ozlijeđenih je 15-godišnji učenik na praksi. Iznoseći detalje i okolnosti nesreće, policija je izvijestila kako se ona dogodila oko 13.35 sati, a očevid je proveden u suradnji s inspektorima zaštite od požara, eksplozija i oružja Područnog ureda civilne zaštite Varaždin te inspektorom zaštite na radu.

Izdvojeni članak

Teška nesreća u na jugu Hrvatske: Školski kombi koji je prevozio učenike sletio s ceste

Na vozilu koje se nalazilo na dizalici unutar radionice, prilikom skidanja multiventila spremnika LPG plina, na neutvrđeni način došlo je do propuštanja i istjecanja plina iz spremnika. U blizini je radila peć na lož ulje pa je došlo do stvaranja zapaljive smjese plina i zraka, kao i njene aktivacije.

Kod zapaljenja smjese, ozlijede u vidu opeklina zadobio je 46-godišnji djelatnik i 15-godišnji učenik na praksi, koji su se u tom trenutku nalazili u radionici. Obojici je pružena medicinska pomoć u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno. Prilikom zapaljenja smjese došlo do nagorijevanja plastike kod stražnje lijeve gume, što je 50-godišnji vlasnik ugasio vatrogasnim aparatom.