Pretraga

Splitska policija sumnjiči maloljetnika da je bacio bombu u ugostiteljski objekt

A- A+

Policija sumnjiči maloljetnika da je prije dva dana u ugostiteljskom objektu u Splitu aktivirao bombu. Nastala je šteta od preko pola milijuna kuna, a policija ga, osim toga, tereti i za dovođenje života drugih prisutnih u opasnost.

policija automobil kombi

Policija | Foto: Ivan Klindić www.ivanklindic.info

Ulica Bruna Bušića u Splitu preksinoć je bila poprište baš onako bizarnog zločina. Oko 3 sata poslije ponoći u neimenovanom ugostiteljskom objektu došlo je do eksplozije, naizgled bombe, odnosno nekog tipa eksplozivne naprave. Policija je izašla na teren, utvrdila da je nastala materijalna šteta i započela istraživanje.

Jučer su završili kriminalističko istraživanje i osumnjičili – sad dolazimo do bizarnog dijela – maloljetnika da je u spomenutom ugostiteljskom objektu aktivirao bombu i da je tako zapravo došlo do eksplozije. Konkretno, sumnjiče ga da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

– Utvrđena je sumnja da je u noći 4.svibnja 2022. aktivirao eksplozivnu napravu, kojom prilikom su u ugostiteljskom objektu u Splitu oštećena stakla, zidovi i inventar, a počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 525 tisuća kuna. Uz kaznenu prijavu maloljetnik je predan policijskom pritvorskom nadzorniku, javljaju iz splitske policije.

policijski kombi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap