Pretraga

U tijeku je natječaj MSU-a za mlade umjetnike: Najbolji rad bit će nagrađen s 30.000 kuna bruto

A- A+

Natječaj za nagradu za mlade umjetnike ‘Ivan Kožarić’ otvoren je do 31. listopada ove godine i na njega se mogu prijaviti mladi umjetnici do 35 godine. Dodjeljuju se tri nagrade u ukupnom iznosu od 75 tisuća kuna i posebna nagrada za digitalno umjetničko djelo u ukupnom iznosu od 25 tisuća kuna.

Foto: Unsplash

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, uz podršku Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i ove godine raspisalo je natječaj za nagradu mladim umjetnicima ‘Ivan Kožarić’. Na natječaj se mogu prijaviti osobe do navršenih 35 godina, a cilj je poduprijeti suvremenog umjetničkog stvaralaštva mladih umjetnika u Hrvatskoj.

– Ovim natječajem osiguravaju se sredstva za otkup radova mladih umjetnika za fundus Muzeja suvremene umjetnosti. Posebna nagrada predviđena je za digitalna umjetnička djela pogodna za postavljanje na online platforme Muzeja – web site ili društvene mreže, stoji u natječaju MSU-a.

Ukupni fond nagrada iznosi 75 tisuća kuna i 25 tisuća kuna za digitalno umjetničko djelo

Nagrada nosi ime našeg istaknutog umjetnika Ivana Kožarića koji je preminuo 2020. godine. Bio je veliki autor koji je osvajanjem vlastitih kreativnih sloboda otvarao nove putove mnogim generacijama hrvatskih umjetnika te je i sam aktivno pratio i rado podupirao prve korake mladih kolega

Ovim Natječajem dodjeljuju se tri otkupne nagrade u ukupnom iznosu od 75 tisuća kuna. Prva nagrada iznosi 30 tisuća kuna bruto, druga 25 tisuća i treća 20 tisuća kuna bruto. Posebna nagrada Kožarić Digital namijenjena je za otkup digitalnog umjetničkog djela za online platforme MSU-a u ukupnom iznosu od 25 tisuća kuna.

Izdvojeni članak

Prvi i najomiljeniji zagrebački kipovi

Kriteriji za odabir nagrade su inovativnost i kreativnost stvaralaštva te umjetnička vrijednost

– Tom nagradom potiče se recentna digitalna umjetnost, a prezentacijom na online platformama MSU omogućuje se šira percepcija ovakve vrste novomedijskog stvaralaštva. Kriteriji za odabir nagrade su inovativnost i kreativnost stvaralaštva te umjetnička vrijednost, poručuju iz MSU-a.

O dobitnicima nagrada odlučivat će stručno povjerenstvo u sastavu: Radmila Iva Janković, kustosica MSU, voditeljica Atelijera Kožarić, Ana Škegro, kustosica MSU i Nikola Stojadinović, savjetnik u Gradskom uredu za kulturu. Za detalje oko natječaja i gdje možete poslati svoju prijavi možete pogledati ovdje, a rezultati natječaja bit će objavljeni na stranicama MSU-a do 30. studenog ove godine.