Pretraga

Slike budućih velikih umjetnika za ‘siću’? Ima i toga, evo o čemu je riječ

A- A+

Studenti Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i ostali mladi umjetnici, održat će prodajnu izložbu ‘Plati i nosi’ u Meštrovičevom paviljonu od 21. do 23. prosinca. Građani će tako za prihvatljivu cijenu moći kupiti slike slikarskih ‘velikana’ u nastanku.

Foto: Unsplash

U suorganizaciji Hrvatskoga društva likovnih umjetnika i Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, u galerijama Meštrovićeva paviljona od 21. do 23. prosinca 2022. godine održavat će se treće izdanje projekta ‘Plati i nosi’, odnosno prodajne izložbe studenata ALU-a i mladih umjetnika.

Riječ je, naime, o projektu predstavljanja radova studenata i mladih umjetnika, koja omogućuje građanima kupiti suvremene umjetničke radove autora čije vrijeme tek dolazi. Osim toga, moći će i izravno komuncirati s mladim umjetnicima, što svakako nije za ‘baciti’.

Izdvojeni članak

Nagrađeni najbolji mladi znanstvenici i umjetnici u Hrvatskoj, pogledajte tko je ove godine u top 10

Naziv projekta označava da će posjetitelji po principu ‘plati i nosi’ moći za prihvatljivu cijenu kupiti radove koji im se svide. Inače, sam je projekt nastao potaknut temeljima tradicionalne izložbe ‘Cash & Carry’ koja se već 16 godina održava na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na Jabukovcu.

Organizatori navode da projekt široj javnosti daje uvid u stvaralaštvo nadolazećih imena hrvatske umjetničke scene te svojim održavanjem pridonosi razvoju njihovih karijera, kao i bogatstvu i pluralizmu događanja na zagrebačkoj kulturnoj sceni.

Izložba je otvorena za posjetitelje od 21. prosinca od 19 do 21 sat te 22. i 23. prosinca od 10 do 21 sat.