Pretraga

Učenici od danas mogu vidjeti ocjene iz nacionalnih ispita, rezultati dostupni i učiteljima

A- A+

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u ponedjeljak je objavio podatke o riješenosti nacionalnih ispita, a ovog utorka učenici će moći doznati i svoje rezultate na svakom od ispita. Točno u podne, rezultati će biti dostupni u e-Dnevniku.

e-Dnevnik

e-Dnevnik|foto: srednja.hr

CARNET je priopćio kako će rezultati nacionalnih ispita koji su provedeni u 4. i 8. razredima od danas u 12 sati biti vidljivi i u e-Dnevniku i to onom za učenike i roditelje, kao i u e-Dnevniku za  nastavnike predmetnim učiteljima. Osim toga, rezultati će biti dostupni i ravnateljima škola u sustavu CARNET data.

– Unutar CARNET data i e-Dnevnika mogu se vidjeti rezultati na razini pojedinog učenika, a u CARNET data sustavu, ravnateljima škola dostupni su i izvještaji o rezultatima nacionalnih ispita na razini škole te usporedba s nacionalnim prosjekom uz grafičke prikaze, priopćeno je iz CARNET-a.

Treba naglasiti kako ocjene iz nacionalnih ispita ne utječu na zaključne ocjene, niti su kod osmaša element koji se vrednuje na upisima u srednje škole.

Izdvojeni članak
učionica sa stolovima stolicama i školskom pločom, papir na kojemu piše rezultati nacionalnih ispita 2024.

Stigli rezultati nacionalnih ispita: Evo iz kojih predmeta su učenici ostvarili najbolji, a iz kojih najgori rezultat

Podsjetimo, učenici četvrtih razreda ispite su pisali iz Hrvatskog jezika, Matematike i Prirode i društva. Prosječna riješenost ispita iz Hrvatskog jezika bila je 53,50 posto, Matematike 62,10 posto, a Prirode i društva 61,79 posto. Učenici osmih razreda pisali su nacionalne ispite iz Hrvatskog, Matematike, prvog stranog jezika, Biologije, Fizike, Kemije, Povijesti i Geografije. Prosječna riješenost ispita iz Hrvatskog jezika za osmaše je bila 56,18 posto, iz Matematike iznosi 48,16, dok je na Engleskom iznosila 55,69 posto. Detaljnije o ovogodišnjim rezultatima nacionalnih ispita možete čitati ovdje.

O tome kako će nacionalni ispiti izgledati iduće godine te što je s njihovim vrednovanjem za upise u srednje škole možete doznati iz naše nedavne epizode podcasta u kojem je gostovao Vinko Filipović, ravnatelj NCVVO-a.


Kako ne biste propustili najnovije vijesti vezane uz nacionalne ispite, učlanite se u našu Facebook grupu Nacionalni ispiti.