Pretraga

Učenici Pete gimnazije kreativno dočekuju Božić

A- A+

Kako je predblagdansko vrijeme darivanja i humanitarnih akcija, učenici zagrebačke V. gimnazije organiziraju humanitarni božićni sajam. Osim prodaje ukrasa koje su učenici sami izradili, bit će organizirana i aukcija za sve posjetitelje te nogomenta utakmica učenici vs. profesori. Sredstva se prikupljaju za Krijesnicu, udrugu koja pomaže djeci i obiteljima oboljele djece od malignih bolesti.

Večeras u 18 sati u prostorima zagrebačke V. gimnazije sve će biti u znaku predstojećih blagdana. Božićni sajam koji se već tradicionalno organizira za sve učenike, njihove roditelje ali i druge građane tako će ponuditi neobične božićne ukrase koje učenici sami izrađuju.

Osim toga kabinet kemije pod vodstvom profesorice Dubravke Turcinović postat će ‘Čajanka kod dude’. Na čajanci će se organizirati aukcija na kojoj će učenici ponuditi okupljenima vrijedne slike, knjige i druge predmete.

– Organiziramo i turnire u stolnom tenisu, kartaški turnir i informatički turnir. Ove godine će novost biti turnir u obaranju ruke i zgibovima, a za djevojke će jedna učionica postati i kozmetički salon za uređivanje notkiju, najavila je Lucija Pasanec, predsjednica Vijeća učenika Pete gimnazije.

Uz to će biti organizirana nogometna utakmica ‘učenici vs. profesori’, a cijena ulaznice će biti simboličnih pet kuna.

Prošle godine ovi školarci prikupili su nešto više od osam tisuća kuna za dobrotvorne svrhe, a nadaju se da će i današnji božićni sajam imati takav uspjeh.

Informacije o događaju možete potražiti na ovoj Facebook stranici.