Pretraga

Posjetite Humanitarni božićni sajam u organizaciji učenika V. gimnazije i pomozite oboljelom Davidu

A- A+

Učenici V. gimnazije u Zagrebu posljednih nekoliko godina pred blagdane organiziraju Humanitarni božićni sajam, stoga ni ova godina neće biti izuzetak. Prikupljena sredstva od prodanih kolača, ručno izrađenih božićnih poklona i sponzorskih proizvoda donirat će se šestogodišnjem Davidu iz Hrvatske Kostajnice. Dječak boluje od tumora na mozgu te se prije godinu dana sa samohranom i nezaposlenom majkom doselio u Zagreb na liječenje. Sajam će ovog petka započeti u 18 i 30 sati, a na isti su pozvani svi koji žele pomoći Davidu i uživati u plesnim radionicama, turniru u stolnom tenisu i još nekoliko zanimljivih sadržaja.

Ovogodišnji Humanitarni božićni sajam u organizaciji učenika zagrebačke V. gimnazije održat će se u petak 13. prosinca s početkom u 18 i 30 sati.

Izdvojeni članak

Djedov humanitarni koncert i božićne pjesme za predblagdansko raspoloženje

Prikupljaju se sredstva za oboljelog 6-godišnjeg Davida

Tradicionalni Sajam u posljednjih nekoliko godina okupljao je brojne učenike, bivše učenike, njihove roditelje, prijatelje i sve one koji su voljni donirati nekoliko kuna u humanitarne svrhe. Ove godine će se prikupljati sredstva od prodaje kolača, ručno izrađenih božićnih poklona ili sponzorskih proizvoda za šestogodišnjeg Davida iz Hrvatske Kostajnice koji boluje od tumora na mozgu.

David se prije godinu dana doselio u Zagreb na liječenje sa samohranom i nezaposlenom majkom, stoga su učenici V. gimnazije odlučili upravo njima uljepšati nadolazeće blagdane.

Na Sajmu će svi okupljeni imati priliku uživati u plesnoj radionici ‘Ples srca’ koju će voditi profesorica Marija Šantek, profesionalna plesačica većini poznata po sudjelovanju u Plesu sa zvijezdama. Uz turnire u stolnom tenisu, kartama i zgibovima, organizira se i ‘Čajanka kod Dude‘ u učionici kemije gdje će prisutni moći sudjelovati u zabavnom kvizu općeg znanja.

Izdvojeni članak

Kruh za poslije: S par kuna nekome uljepšajte predblagdansko vrijeme

Utakmice profesora i učenika te prijave za turnire i kviz

Nakon događaja u školi, sadržaj se seli u Gymnasium gdje će u 20 sati biti održana dodjela nagrada pobjednicima nogometnog turnira V. gimnazije, a zatim i revijalna utakmica učenika protiv profesora. Kao šećer na kraju održat će se utakmica najboljih igrača škole protiv najbolje ekipe škole.

Za turnire u školi, isto kao i za plesnu radionicu, možete se unaprijed javiti sljedećim osobama, a prijave će se vršiti i na licu mjesta:

– turnir u stolnom tenisu: Matej Vagic, Mirna Sarjanović, Luka Karlić

– kartaški turnir: Kristian Gardenal Tirić

– turnir u zgibovima: Borna Matičić

– plesna radionica: Lucija Pasanec

– kviz: Anja Car