Pretraga

Mladinić ostaje ravnatelj V. gimnazije i prolazi bez sankcija za dugogodišnje kršenje zakona

A- A+

Krajem travnja inspekcija je utvrdila kako je Petar Mladinić osam godina obavljao dužnost ravnatelja V. gimanzije u Zagrebu te protuzakonito predavao nacrtnu geometriju. No, ravnatelj za svoje postupke neće snositi nikakve sankcije osim što više neće moći predavati spomenuti izborni predmet. Drugim riječima, Mladinić će ostati na dužnosti ravnatelja, unatoč činjenici da je osam godina kršio zakon.

Foto/srednja.hr: Petar Mladinić

Nakon što profesor zasjedne u ravnateljsku fotelju, prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, isti tim trenutkom mora prestati s održavanjem nastave. Međutim, ravnatelj zagrebačke V. gimnazije Petar Mladinić potonje nije napravio u posljednjih osam godina.

Bio ravnatelj te predavao nacrtnu geometriju

Ravnatelj jedne od najpopularnijih zagrebačkih srednjih škola istovremeno je predavao nacrtnu geometriju. Spomenuto je prosvjetna inspekcija utvrdila 19. travnja 2013. godine. Doznali su da Mladinić osam godina postupa protupropisno te izvodi 15 sati nastave tjedno, uz obnašanje ravnateljske dužnosti.

– Radi se o izmjeni koja je donesena u tijeku ove školske godine te sad nije zgodno pronaći zamjenu koja bi trebala zaključivati ocjene mojim učenicima. Nastavu ću održati do kraja školske godine, a od rujna više neću predavati, rekao nam je ravnatelj V. gimnazije netom nakon što je prosvjetna inspekcija doznala za njegov slučaj.

Izdvojeni članak

Ravnatelj V. gimnazije godinama protuzakonito predavao matematiku

Bez sankcija za osmogodišnje kršenje Zakona

– Rješenjem prosvjetnog inspektora od 22. travnja 2013. godine Školi je izrečena zabrana da u njoj ravnatelj obavlja poslove nastavnika matematike jer to nije u skladu s propisima. Budući da za obavljeni rad ravnatelj Petar Mladinić nije primao naknadu, a odmah je postupio po rješenju inspektora, neće snositi sankcije, odgovorili su iz MZOS-a.

Drugim riječima, Mladinić će neometano nastaviti obavljati svoje ravnateljske dužnosti, unatoč činjenici da je predavanjem nacrtne geometrije, iako bez naknade, oduzimao slobodno radno mjesto profesoru koji bi za obavljeni rad mogao biti zaslužno plaćen.