Pretraga

Učenici Petri potrebna je nova violina od 7.000 eura: Zbog toga je pokrenula donacijsku kampanju

A- A+

Petra Jozinović učenica je 3. razreda Glazbene gimnazije Josipa Runjanina u Vinkovcima. Svira violinu, a najveća želja joj je upisati Muzičku akademiju u Zagrebu. No, kako bi imala šanse na prijemnom, potrebna joj je nova violina koja košta 7.000 eura. Stoga je pokrenula Go Get Funding kampanju gdje je do sada prikupila 1.400 eura.

učenica petra jozinović s violinom

Foto: Go Get Funding | Petra Jozinović

Glazbeno obrazovanje nije jeftino. To potvrđuje i priča Petre Jozinović, učenice 3. razreda Glazbene gimnazije Josipa Runjanina u Vinkovcima. Od malih nogu svira violinu, a njeno glazbeno obrazovanje traje već devet godina. To je ostavilo posljedice i na njen instrument s kojim ne može postići sve ono što želi.

– Glazba je nešto što me ispunjava i što mi uvijek vrati osmijeh na lice kada sam loše volje, moj najbolji prijatelj koji me nikada neće iznevjeriti i glavni pokretač svih dobrih stvari u mome životu. To je moj put i zvanje s kojim se planiram baviti do kraja života. S obzirom na to da imam dva brata i sestru, a u obitelji je jedino mama zaposlena, roditelji nisu u mogućnosti priuštiti sve što je potrebno za moj napredak, opisala je ukratko Petra na Go Get Funding kampanji.

Izdvojeni članak

Koliko košta glazbeno obrazovanje? ‘Na Akademiji potreban set klarineta košta oko 60.000 kn’

Do sada je prikupljeno 1.400 od potrebnih 7.000 eura za njenu novu violinu. Poručila je da i najmanja donacija puno znači, a sve to kako bi s novom violinom mogla impresionirati na prijemnom ispitu na upisu u Muzičku akademiju.

– Violinu možemo usporediti s kupnjom auta. Nije isto ako vozite fiću ili neki BMW, rekla je za HRT.

Svoju donaciju za Petrinu novu violinu možete uplatiti na ovoj poveznici.