Pretraga

Učenici se i dalje mogu upisivati u srednje škole, pogledajte u kojima sve je ostalo mjesta

A- A+

U pojedinim srednjim školama slobodnih mjesta ostalo je i nakon jesenskog upisnog roka. Zato je trenutno u tijeku treći ovogodišnji upisni rok, a objavljeno je i u kojim je školama i koliko slobodnih mjesta.

učionica razred

Foto: Dids; Pexels

Središnji prijavni ured objavio je popis srednjih škola u kojima je ostalo mjesta za treći, naknadni rok upisa u srednje škole.

Ostalo je 4.914 slobodnih mjesta

Ukupno je ostalo 4.914 slobodnih mjesta, najviše u Gradu Zagrebu, 1.045, dok čitav popis možete vidjeti pri dnu teksta.

Inače, ovako velik broj preostalih slobodnih mjesta ne iznenađuje jer je  za ovu školsku godinu 2021./2022. u srednjim školama planirano 46.823 mjesta, dok je prema podacima u e-Rudniku Ministarstva lani bilo oko 38 tisuća osmaša.

Treći, naknadni upisni rok predviđen je Odlukom o upisima MZO-a, a namijenjen je učenicima koji nisu ostvarili pravo upisa u ljetnome ili jesenskome upisnom roku ili oni koji se nisu u ljetnom i jesenskom roku prijavljivali za upis, mogu se prijaviti za upis u naknadnome roku u srednju školu u program obrazovanja u kojem je nakon jesenskoga upisnog roka ostalo slobodnih mjesta.

Prijave do 24. rujna

Kako smo već ranije pisali, učenici se u naknadnome roku prijavljuju i upisuju u srednjoj školi u razdoblju od 2. do 24. rujna 2021. godine.

– Potrebno je osobno ili elektronički srednjoj školi dostaviti pisani zahtjev učenika za upis u školu te svu potrebnu dokumentaciju, tada se ispisuje upisnica, roditelj/skrbnik i učenik je potpisuju i potom se ispunjavanje i toga uvjeta označuje u sustavu i učenik je upisan u srednju školu. Postupak upisa na naknadnom roku moguće je napraviti osobno u školi ili elektronički putem, ovisno o dogovoru učenika sa srednjom školu u koju je podnio pisani zahtjev za upis, stoji u obavijesti Središnjeg prijavnog ureda.

U nastavku se nalazi dokument s brojem slobodnih mjesta, s tim da treba naglasiti kako je riječ o trenutnom stanju koje se ažurira svakih 15 minuta, a najnoviji podaci nalaze se na stranici Upisi.hr. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [131.90 KB]

učionica razred
Share via
Copy link
Powered by Social Snap