Pretraga

Doznali smo koje su srednje škole bile najpoželjnije na jesenskom: Otvoren i treći upisni rok

A- A+

Upisne kvote za srednje škole daleko su veće od stvarnog broja osmaša koji izlaze iz osnovnih škola pa je tako ovih dana održan i drugi upisni rok u srednje. Na tom je roku najpoželjnija bila Trgovačka škola u Zagrebu. No, jesenski rok nije bila posljednja prilika da učenici upišu srednju – i ove godine održat će se treći, naknadni rok, koji počinje u petak.

Na ljetnom roku upisa u srednje škole pravo upisa ostvarila je 41.282 učenika, a značajan broj mjesta ostao je i za drugi ovogodišnji, jesenski rok.

Što je najpoželjnije na jesenskom?

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja do srijede u oko 13 sati u jesenskom su roku srednju upisala 603 učenika, ali je otvorena mogućnost da se taj broj povećao, budući da je upis trajao do 31. kolovoza u 16 sati.

Kako smo pisali, nakon ljetnog roka mjesta je ostalo i u nekim gimnazijama diljem Hrvatske, ali najpoželjnije na jesenskom roku bile su strukovne trogodišnje i četverogodišnje škole. Prema podacima Ministarstva, prema omjeru kvote i broja prijava, najpoželjnije škole na jesenskom su:

  1. Trgovačka škola, Zagreb
  2. Obrtnička škola za osobne usluge, Zagreb
  3. Turistička i ugostiteljska škola, Dubrovnik
  4. Poštanska i telekomunikacijska škola, Zagreb
  5. Srednja strukovna škola, Samobor
  6. Ekonomska škola Mije Mirkovića, Rijeka
  7. Prehrambeno-tehnološka škola, Zagreb
  8. I. tehnička škola Tesla, Zagreb
  9. Prva ekonomska škola, Zagreb
  10. Srednja tehnička prometna škola, Split
Izdvojeni članak

20 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisali učenici s najviše bodova

Od petka otvoren treći, naknadni rok upisa u srednje

Zaključeni jesenski rok upisa u srednje škole nije bila posljednja prilika osmašima da si osiguraju nastavak obrazovanja. Mjesta je ostalo i nakon njega, pa se od 2. rujna održava i treći, naknadni rok upisa. Učenici se mogu prijaviti samo u one škole i za programe u kojima je ostalo mjesta, a popis takvih nalazi se pri dnu članka.

– Učenici moraju ispunjavati sve uvjete propisane Pravilnikom o elementima i kriterijima te natječajem škole. U školama u kojima je to uvjet za upis, moraju zadovoljiti i na ispitu sposobnosti i darovitosti. Škola za te učenike organizira provjeru na dan dostave dokumentacije. Učenici se u naknadnome roku prijavljuju i upisuju u srednjoj školi u razdoblju od 2. do 24. rujna 2022. godine. Potrebno je osobno ili elektronički srednjoj školi dostaviti pisani zahtjev učenika za upis u školu te svu potrebnu dokumentaciju, tada se ispisuje upisnica, roditelj/skrbnik i učenik je potpisuju i potom se ispunjavanje i toga uvjeta označuje u sustavu i učenik je upisan u srednju školu. Postupak upisa na naknadnom roku moguće je napraviti osobno u školi ili elektronički putem, ovisno o dogovoru učenika sa srednjom školu u koju je podnio pisani zahtjev za upis, stoji u obavijesti Središnjeg prijavnog ureda.

U nastavku možete vidjeti tablicu s brojem mjesta koji je ostao za treći, naknadni rok upisa u srednje. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Share via
Copy link
Powered by Social Snap