Pretraga

Kreće još jedan, naknadni rok upisa u srednje: Pogledajte u kojim je školama ostalo mjesta

A- A+

U srednjim školama diljem Hrvatske nisu popunjena sva mjesta, a i ove će se godine održati treći, naknadni rok upisa u srednje škole. Ovaj rok mogu koristiti samo učenici koji se u srednju nisu upisali na prethodna dva roka i to u škole u kojima je ostalo mjesta. No, za razliku od online načina upisa na ljetnom i jesenskom roku, učenici koji se žele upisati na naknadnom javljaju se direktno školama.

Ilustracija: Pixabay

Nedavno je okončan jesenski rok upisa u srednje škole, a kao i prethodnih, i ove će se godine održati treći, naknadni rok upisa. Taj rok traje od 1. do 29. rujna.

Naknadni rok ne provodi se online, učenici se javljaju direktno školama u kojima ima mjesta

Učenici se trebaju obratiti direktno školama u kojima je ostalo upisnih mjesta, a tablica takvih nalazi se na kraju teksta. Škole se u slučaju naknadnog roka ne prijavljuju putem sustava e-Upisi, kao što je to bio slučaj u ljetnom i jesenskom roku.

– Upis u srednje škole u naknadnom roku ne vrši se putem mrežne stranice e-Upisa u srednje škole. Potrebno je osobno ili elektronički srednjoj školi dostaviti pisani zahtjev učenika za upis u školu te svu potrebnu dokumentaciju. U slučaju da škola odobri upis, tada se ispisuje upisnica koju roditelj/skrbnik i učenik je potpisuju, a škola nakon toga označuje u ustavu ispunjavanje uvjeta za upis, objašnjeno je na stranici e-Upisi.

Izdvojeni članak
učionica

Donosimo popis 20 najpopularnijih gimnazija i strukovnih škola na upisima u 2023.

Učenici moraju zadovoljiti uvjete propisane pravilnikom

Na tom naknadnom upisnom roku učenici moraju, dakako, zadovoljiti sve uvjete za upis i imati dovoljno bodova za upis škole.

– Učenici moraju ispunjavati sve uvjete propisane Pravilnikom o elementima i kriterijima te natječajem škole. U školama u kojima je to uvjet za upis, moraju zadovoljiti i na ispitu sposobnosti i darovitosti. Škola za te učenike organizira provjeru na dan dostave dokumentacije, naglašeno je u sustavu e-Upisa.

Ako postoje kandidati koji su osnovnu završili izvan Hrvatske, a kod nas žele nastaviti srednju, te oni koji su osnovne završili u institucijama za obrazovanje odraslih, a nisu ispunili registracijski obrazac na ljetnom ili jesenskom roku trebaju se prije dolaska u školu javiti Središnjem prijavnom uredu Agencije za znanost i visoko obrazovanje na e-mail [email protected] ili na broj telefona 01/6274-849. Također, učenici koji prijavljuju paralelne glazbene program, a koji nisu aktivirani u sustavu, trebaju prvo zatražiti aktivaciju od srednje glazbene škole. Ako su aktivirani na ljetnom ili jesenskom roku, nije potrebno ponovno tražiti aktivaciju, navodi se u obavijesti na stranci e-Upisa.

U dokumentu ispod možete vidjeti u kojim je školama ostalo nepopunjenih mjesta. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab