Pretraga

Učenici se izvukli za dlaku: Vozačica (19) doživjela nesreću na ruti kojom mnogi idu u školu

A- A+

Riječki učenici su zamalo završili u bolnici, ili gore. Samo deset sekundi nakon što su prošli raskrižje na putu do nastave, došlo je do gadne prometne nesreće. Sudarila su se dva automobila. Policija materijalnu štetu procjenjuje na više od 50 tisuća eura. Srećom, ozlijeđenih nije bilo. Rezultati očevida za ovaj incident sumnjiče 19-godišnjakinju u autu bjelovarskih registracija.

policijski automobilFoto: PU zagrebačka

Prometna nesreća u Rijeci mogla je  završiti s teškim ozljedama ili čak smrću za učenike koji redovno prolaze ulicom Nike Katunara. Kako javlja Novi list, 19-godišnja vozačica je napravila materijalnu štetu koja se procjenjuje na vrtoglavih 51.500 eura.

10 sekundi je bilo presudno

Nesreća se dogodila na raskrižju kojim redovno prolaze djeca. Čitateljica Novog lista tvrdi da je samo 10 sekunda ranije mjestom nesreće prošla skupina djece. Ta im je prometnica redovna ruta do obližnje škole.

Policija je potvrdila za Novi List da se nesreća dogodila oko 7:50 sati ujutro. Prema njihovom očevidu, 19-godišnjakinja je nepropisno pretjecala VW riječkih oznaka. Vozačica je prekršaj počinila u Mercedesu bjelovarskih registracija.

VW je već skretao te su se dva vozila sudarila. Mercedes se zarotirao te prednjim dijelom udario u zid i prometni znak. VW je nakon sudara udario obližnje parkirano auto. Silina udara je ovo vozilo bacilo naprijed.

Izdvojeni članak

Mladić (18) pokušao izbjeći sudar i udario u betonski most: Poginuo je na mjestu

Mladi često stradaju u prometu

Dok je prava sreća da u ovom događaju nije nastradala grupa učenika na putu do škole, mladi nažalost često stradaju u prometu. Kao što smo pisali ranije ovog mjeseca, maloljetna pješakinja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći za koju policija sumnjiči dvojicu 18-godišnjaka. U ovoj nesreći u Puli, oba su vozača skrivili nesreću ne poštujući prometna pravila. Jedan od automobila u sudaru se zbog snažnog udarca popeo na nogostup. Tamo je udario maloljetnicu koja je bila odbačena na žičanu ogradu. Ozlijeđenu su djevojku izvlačili vatrogasci. U jednom od dva auta se nalazio i maloljetni suputnik, nažalost također teško ozlijeđen.

Prošlog tjedna je poginuo i mladi motociklist. Vozeći se u Velikom Korenovu, blizu Bjelovara, 18-godišnjak je želio zaobići sudar s teretmim vozilom. No, nažalost, u pokušaju zaobilaska vozila, izletio je u putni jarak. Potom se zabio u betonski most te poginuo na mjestu događaja. Prema policijskom očevidu, 51-godišnjak se uključio u promet ne propustivši sva vozila, što je dovelo do ove tragedije.