Pretraga

UEFA žešće kažnjava reklamiranje na vešu nego rasizam

A- A+

digitalspy.co.uk

Danski napadač Nicklas Bendtner je od UEFA-e zaradio kaznu od čak 100 tisuća eura. Njegov grijeh nije rasizam ili pak fizički obračun s protivnicima, kao što bi se moglo očekivati, već reklamiranje kladionice Paddy Power na donjem rublju. Danac je nepromišljeno otkrio reklamu nakon pogotka Portugalu, a osim što je dobio po džepu zaradio je i jednu utakmicu suspenzije.

Ovaj potez UEFA- e je posebno bizaran ukoliko Bedtnerov prijestup usporedimo s onim koji su počinili ruski, hrvatski pa čak i njemački navijači. Naime, do sad je rekordnu kaznu platio HNS zbog rasizma i bakljade na utakmici protiv Talijana, a cifra koju nam je UEFA odrezala, kao što već znate, je 80 tisuća eura.

Rusi su zbog iznimno problematičnog ponašanja njihovih navijača prije i za vrijeme utakmice s Poljskom platili 30-ak tisuća i uvjetno izgubili šest bodova u idućim kvalifikacijama. Ako razmislimo o ovim kaznama, vrlo je teško shvatiti prioritete krovne europske nogometne organizacije. Kunu se u borbu protiv rasizma i huligana, a kažnjavaju blesave nogometaše koji reklamiraju na donjem rublju.

Da zabune ne bi bilo, nije problem u tome što je nestašni Danac imao reklamu kladionice na boksericama, jer na primjer Real uredno na svojim dresovima ima oznaku B-wina, već što ta reklama nije bila prijavljena. Vjerojatno bi istu kaznu platio Mandžukić da je na donjem vešu imao otisnut logo Konzuma ili pak lokalne mesnice.

Što reći, nego, eto to je UEFA.