Pretraga

Umirovljenik prepustio učeniku mjesto u busu

A- A+

novi-zagreb.hr

Nesvakidašnji potez iznenadio je putnike javnog prijevoza u Zagrebu. Umirovljenik Miroslav Andrić(71) prepustio je mjesto umornom srednjoškolcu.

Miroslav kaže kako se na učeniku vidjelo da je umoran od obveza u školi i učenja za ispite. Ovaj razumni umirovljenik pretpostavlja kako je momak cijelu noć proveo u knjižnici učeći za ispit iz matematike. “Kada sam ga vidio onako iscrpljenog sjetio sam se svojih dana u školskim klupama. Ni meni nije bilo lako paziti na nastavi, učiti po cijele dane i davati instrukcije mlađem bratu. Današnji umirovljenici u potpunosti ne razumiju mlade, toliko su sebični da mi to već polako ide na živce“, ispričao je simpatični Miroslav.

Srednjoškolac M.M. kaže kako ga je iznenadio Miroslavov postupak. “Mislio sam da se obraća nekom drugom, tek nakon što me je potapšao po ramenu shvatio sam da govori meni. Cijelo jutro imam glavobolju i mamuran sam pa mi danas mozak malo sporije radi. Zaglavio sam kod frenda na fešti koja se odužila tako da nisam ni stigao doma. Sve bi bilo dobro da još večer prije nisam popio koju čašicu previše. Mislim da ipak neću otići na prva dva sata, moja glava to ne bi izdržala. U svakom slučaju hvala stričeku Miroslavu na ustupljenom mjestu, stvarno mi je olakšao”, kaže vidno mamurni učenik.