Pretraga

Sjajne vijesti za strukovnjake: Upišete li ovu školu možete dobiti 30.000 kuna stipendije

A- A+

Sjajne vijesti za mlade mesare stižu iz Mesne industrije Ravlić. U suradnji s Obrtničkom školom u Osijeku u idućoj će školskoj godini ponovno stipendirati učenike. Stipendijama od 30.000 kuna za tri godine školovanja u projektu ‘Budi moj mesar’, ističu, nastoje pronaći buduće djelatnike u svojim mesnicama.

Foto: Srednja.hr

Stipendije od 30.000, odnosno 10.000 kuna po godini škole, Mesna industrija Ravlić davat će sretnim dobitnicima koji su u Obrtničkoj školi u Osijeku upisali zanimanje mesar. Tako nastoje pronaći buduće radnike koji će, tijekom razdoblja stipendiranja, odrađivati i praktičnu nastavu kod Ravlića kako bi stekli neophodna znanja i vještine.

– Budući da je zanimanje mesar danas nažalost deficitarno zanimanje, odlučili smo budućim srednjoškolcima ponuditi stipendiju tijekom školovanja u iznosu 10.000 kuna godišnje, odnosno 30.000 kuna za sve tri godine školovanja, kako bismo dodatno potaknuli osnovnoškolce da odaberu ovo zvanje, ističu iz Mesne industrije Ravlić.

Ovo je, ističu, druga godina zaredom da stipendiraju mlade mesare, a uz stipendiju bit će im ponuđena i dodatna naknada za odrađivanje praktičnog dijela nastave.

Ovu stipendiju može dobiti svaki učenik koji se upisuje u Obrtničku školu u Osijeku za zanimanje mesar te obavlja praksu u proizvodnom pogonu Mesne industrije Ravlić. Praksa se, naravno, mora redovno pohađati.

– Od učenika očekujemo da svoje obaveze u školi i na praksi redovito izvršavaju, a po završetku srednje škole nudimo im st alno zaposlenje u Mesnoj industriji Ravlić. Učenik je nakon završetka školovanja obvezan ostati zaposlen u našoj firmi minimalno 3 godine, a u suprotnom je obvezan vratiti polovinu iznosa stipendije.

Za više informacija zainteresirani se mogu obratiti putem e-maila na [email protected].