Pretraga

[VIDEO] Da se naježiš: Šibenske gimnazijalke zapjevale ispred Europskog parlamenta i oduševile sve prisutne

A- A+

Šibenska gimnazija Antuna Vrančića jedna je od škola koje sudjeluju u programu ‘Škola ambasador Europskog parlamenta’. Dio učenika te škole trenutno boravi u Bruxellesu, a ženska klapa ondje je malo i zapjevala te domaćim pjesmama oduševila prisutne u Europskom parlamentu.

Klapa ‘Gimnazijalke’|foto: službena Facebook stranica zastupnice Ivane Maletić

Učenici Gimnazije Antuna Vrančića, njih dvadeset, trenutno borave u Bruxellesu kako bi se pobliže upoznali s funkcioniranjem Europskog parlamenta te europskom prijestolnicom. Članice školske klape ‘Gimnazijalke’ dio su te grupe učenika, a svojom su izvedbom izvornih hrvatskih pjesama ‘Dobra večer uzorita’ i ‘Cetinu’ oduševile sve prisutne u Europskom parlamentu.

Učenici su u Bruxelles stigli na zajednički poziv zastupnika Tonina Picule i Ivane Maletić, inače oboje rodom iz Šibenika. Europarlamentarci nisu krili svoje oduševljenje nastupom ‘Gimnazijalki’.

– Drago mi je što su nam u posjet došli učenici šibenske gimnazije i klapa ‘Gimnazijalke’. Radujem se što će svoje teoretsko znanje o radu europskih institucija upotpuniti i ovim praktičnim iskustvom obilaska institucija i Brisela te razgovora sa zastupnicima. Posebno mi je zadovoljstvo što će zahvaljujući svojim talentima i radu ostaviti trag i prenijeti duh i tradiciju naše klapske pjesme ovdje u središtu EU-a, poručuje zastupnica Maletić putem Facebooka.

Picula je, pak, na svom profilu objavio i video fantastičnog nastupa ove ženske šibenske klape.

– Pjesma nas u samo par trenutaka može vratiti kući. Uživajte u dašku Šibenika koji su danas u Europski parlament donijele moje gošće iz šibenske Gimnazije Antuna Vrančića, poručio je Picula.