Pretraga

VIDEO: Državno finale Red Bull Paper Wings

A- A+

Nakon velike borbe 45 finalista i kvalifikacija u više hrvatskih gradova, znamo pobjednike Red Bull Paper Wings natjecanja u bacanju papirnatih aviona.

Najveća udaljenost – Boris Ivkić 37,46 metara

Najduži let – Petar Bišćan 9,38

Zračne akrobacije – Josip Medić 27/30 bodova

Hrvatske boje će u Salzburgu na svjetskom prvenstvu, uz pobjednika kategorije najveća udaljenost, braniti i dvostruki svjetski prvak iz Splita Jovica Kozlica. Prvak je bio 2006. i 2009., kada je za zlato bacio svoj avio čak 54,43 metra. Kozlica je direktno pozvan u Salzburg gdje će imati priliku braniti svoje dvostruko zlato, a i Ivkić je već jednom sudjelovao na finalu.

Kozlica nas je tada u Hangaru 7 predstavljao i kao državni prvak u disciplini najduži let, a ovog je puta na nacionalnoj razini duži od njega bio Petar Bišćan. Zagrepčaninova je letjelica aterirala nakon 9,38 sekundi, ostavši u zraku 44 stotinke duže od drugoplasirane Kozličine.

Obzirom na suptilnost ocjenjivanja te složene, artističko-psihološko-komične discipline, zračne su akrobacije prosudili fotograf Damir Hoyka, doktor Saša Tešić i voditelj-komičar Ivan Šarić. Najviše stila i dalje ima stari prvak, Josip Medić, jedini akrobat koji je tijekom ožujskih kvalifikacija ostvario maksimalnih 30 bodova. Splićanin je potvrdio status favorita te se na svoj drugi Red Bull Paper Wings World Final plasirao osvojivši 27 bodova.

Povijest se, dakle, uvelike ponavlja. Tris Kozlica-Ivkić-Medić ponovno jaše prema svjetskoj pozornici pilota A4 formata, a četvrti je as Petar Bišćan. Neka se onda ondje ponovi i jedan naslov prvaka!

Cijeli program je vodio Marijo Petreković, a publiku je i animirao Miran Pirner, najbolji hrvatski freestyler i aktualni Red Bull Streetstyle prvak. Intervju s Pirnerom za naš portal možete pročitati ovdje. Za dobru zabavu pobrinula i se plesna skupina Kelkope, neokrunjene supertalentice.