Pretraga

[VIDEO] Oskar znanja: ‘Znamo što jesmo, a samo naslućujemo što možemo biti’

A- A+

Jučer je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održana dodjela nagrade Oskar znanja i to za učenike državne prvake na natjecanjima u znanju i učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. Ove je godine 36 učenika osvojilo dvije ili više ovih nagrada, a govor zahvale u njihovo ime održao je učenik V. gimnazije, Grgur Palle.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Čak 36 učenika ove je godine osvojilo dva ili više Oskara znanja, a apsolutni rekorder je učenik XV. zagrebačke gimnazije, Domagoj Bradač koji je u prošloj godini ‘zaradio’ čak osam ovih kipića. Istaknuli su se i braća Matko i Janko Pribičević koji su u kuću ukupno donijeli čak sedam Oskara znanja.

Izdvojeni članak

[FOTO] Elita društva danas se okupila na Oskaru znanja, a ne u Saboru

Ovom je prilikom motivirajući govor u ime učenika održao je Grgur Palle učenik V. gimnazije. On je ove godine dobio dva Oskara znanja osvojivši prvo mjesto na Državnom natjecanju iz fizike i jedno od prva tri mjesta na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi (IPHO)- Prirodoslovna olimpijada EU.

– Iako nam je put prema postignuću bio vrjedniji od samog cilja, ove će nagrade i priznanja ostati zabilježene zlatnim slovima u našem budućem životu. Ovaj svečani trenutak čini nas neizmjerno sretnim ljudima koji će svoj optimizam proširiti na društvo, nadajući se da će ono time biti još bolje i konstruktivnije, kazao je Grgur.

Dodao je kako se učenici posebno zahvaljuju svojim školama, učiteljima i profesorima, ravnateljima i razrednim kolegama koji su im nesebično pružali potporu.

– Nadam se da smo se na današnjoj svečanosti pokazali dostojnim mladim građanima i vjerujem da ćemo uskoro biti akademski građani Hrvatske, Europe i svijeta jer znamo što jesmo, a samo naslućujemo što možemo biti, zaključio je Grgur.

Najbolje treuntke s jučerašnje dodjele pogledajte u našoj fotogaleriji.