Pretraga

[VIDEO] Studenti iz Zagreba napravili komičnu verziju policijsko-detektivskih serija

A- A+

Igor Glodić i Nikša Modrić, dvojac je poznatiji pod nazivom ‘2 kitice’ te zauzet studiranjem prava u Zagrebu. U slobodno pak vrijeme pod spomenutim pseudonimom snimaju satirične video klipove. Teme su im od studentskog života, navika mladeži pa sve do najnovijeg izleta u policijsko-detektivski trash serijal. Pogledajte prvi dio nihova najnovijeg uratka ‘Partneri u zločinu’.

Screenshot: YouTube

Gotovo dvije godine, Igor Glodić i Nikša Modrić, u posljednje vrijeme sve češće pojačani s nekoliko dodatnih likova, snimaju šaljive video uratke. Poznatiji pod nazivom ‘2 kitice’ do sada su snimili desetak klipova od kojih je gledanošću najuspješniji Studiranje, koji je do sada pregledan preko 100.000 puta.

Izdvojeni članak

Šaljivi dvojac sa zagrebačkog Prava snimio nekoliko urnebesnih klipova o studiranju

Izumrli žanr oživili u trash obliku

Na ideju za izradu posljednjeg projekta, odnosno mini serijala ‘Partneri u zločinu’ došli su kako nam sami vele, sasvim spontano.

– Ideja za ovaj policijski mini serijal rodila se na jednoj kavi s našim prijateljem Matkom Kreberom u pauzi od učenja. Vodio se razgovor o američkim policijskim filmovima 80-ih godina prošloga stoljeća kao što su Umri muški, Smrtonosno oružje, Tango i Cash, Policajac s Beverly Hillsa, a spomenuti su i mnogi drugi. Nikša je primijetio kako bi sigurno bilo jako zabavno raditi i glumiti u takvim projektima pa smo pomalo naglo i niotkuda dobili veliku želju da realiziramo takvo što, naravno prilagođeno skromnim produkcijskim uvjetima i sredstvima kakvim raspolažemo. Nije trebalo dugo da izmislimo likove i podijelimo uloge našim prijateljima koji su s veseljem prigrlili ideju da će tumačiti akcijske junake kakve su gledali čitavo djetinjstvo. Kao glavni i jedini slučaj našeg murjačkog mini serijala poslužio je nikada objavljeni video (može se slobodno reći propali) koji smo snimili još prije godinu i pol dana. Shvatili smo da je ovakav format jedina prilika da ga objavimo pa smo to naposlijetku i učinili. Samo snimanje bilo je jako veselo te smo svi uživali radeći ovu trash adaptaciju omiljenog žanra koji ipak već pripada filmskoj povijesti, objasnio je Igor Glodić proces od rađanja ideje do realizacije prvog nastavka serijala.

Izdvojeni članak

Urnebesan video: Pogledajte kako izgleda studiranje na Ekonomiji

Rade na još nekoliko projekata

Zadovoljni, prvim dijelom ‘Partnera u zločinu, motivirani nastavljaju snimanje nastavka. No, istovremeno rade i na još nekoliko projekata.

– Motivacija nam nije splasnula i za nastavak, koji je trenutno u fazi pripreme. Uz ‘Partnere u Zločinu II’ radimo na nekoliko novih pjesama, a i Dekameron 4 bi trebao izaći relativno uskoro, govori nam Glodić, koji je uz kolegu Modrića i ponosni član Kinokluba Zagreb, gdje snimaju i neke uratke ozbiljnije naravi.

Jedno je sigurno, ‘Partneri u zločinu’ su više nego ozbiljna konkurencija ipak nedodirljivom ‘Krim Timu 2’.

Na YouTubeu su 2 kitice ovako opisale ‘Partnere u zločinu’:

‘Jeste ikada zamišljali mješavinu Njujorških Plavaca, Žice, Smrtonosnog Oružja, 21 Jump Streeta i Tarantinovih filmova, ali samo sa nama dvojicom gluplje i lošije?
Sada to možete pogledati.’

Pa pogledajte!

[VIDEO] Studenti iz Zagreba napravili komičnu verziju policijsko-detektivskih serija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap