Pretraga

Šaljivi dvojac sa zagrebačkog Prava snimio nekoliko urnebesnih klipova o studiranju

A- A+

Igor Glodić i Nikša Modrić, dvojac je poznatiji pod nazivom ‘2 kitice’. Studenti su Pravnog fakultet u Zagrebu, a pod spomenutim pseudonimom su snimili nekoliko satiričnih video klipova o studentskom životu i navikama mladeži. Najpopularniji im je baš onaj naziva Studiranje, koji je pregledan preko 93 tisuće puta. Kako su uopće počeli sa snimanjem i što imaju novo u planu otkrivaju nam iz prve ruke.

Foto: Facebook

Dva studenta Prava Igora Glodića te Nikšu Modrića, upoznali smo (doduše pod pseudonimom 2 kitice) negdje prije 15 mjeseci, kada su snimili prvi u nizu svojih šaljivih videa ‘Studiranje ekonomije’. Klip je polučio sjajan rezultat te je do sada pregledan preko 47 tisuća puta.

Izdvojeni članak

Video: Studenti snimili potencijalni ljetni hit kojim su ismijali sve ljubitelje Zrća

Iako je Pravo zabavno samo po sebi, odlučili smo zaviriti u svijet snimanja

Interesiralo nas je kako su se dečki s ‘ozbiljnog Prava’ odlučili na snimanje šaljivih, satiričnih video klipova, uglavnom s temama studentskog života i navika mladeži.

– Koliko god pravo bilo zabavno samo po sebi, prošle smo zime odlučili zaviriti i u svijet snimanja. Rezultat toga bio je YouTube kanal pod imenom 2 kitice.
Tamo smo odlučili stavljati uratke koji su nama smiješni i zabavni da razveselimo svakoga tko dijeli sličan smisao za humor.

Stvari koje su ozbiljnije i intimnije naravi pišemo i snimamo u ‘Kinoklubu Zagreb’, kojeg smo ponosni članovi, objašnjava nam zanimljivi dvojac.

Izdvojeni članak

Urnebesan video: Pogledajte kako izgleda studiranje na Ekonomiji

Veliki planovi za ljeto

Već smo napomenuli kako imaju nekoliko uradaka koji su pregledani više desetaka tisuća puta, a i trenutno su u procesima snimanja.

– Evo za ljeto spremamo novi hit. Pretendiramo da nastupimo jednom na moru s Lanom Jurčević.
Pjesma će biti nastavak trnovitog puta koji Lepi i Hollywood, najpoznatiji zagrebački djevci, moraju proći kako bi uspjeli zavesti par djevojaka
na vreloj hrvatskoj obali. U svemu tome im pomaže njihov karizmatični Mentor. Jednostavnije rečeno, izlazi nastavak Priprema za Zrće.

No dečki osim nastavka prošloljetnog hita, rade i na jednom drugom projektu.

– Osim nove pjesme, s ponosom besramno promoviramo epohalni serijal pod nazivom Dekameron kojeg smo započeli s prijateljem Lukom Goretom, objašnjavaju Igor i Nikša. Dodajmo da su već snimili dva nastavka unutar tog serijala.

Izdvojeni članak

Video prožet satirom: Ovako se studira na hrvatskim fakultetima

Ponosni na Studiranje, ali draži su nam videi koje su snimili bez preuzimanja stereotipa

Kako je klip naziva Studiranje pred pragom sto tisuća pogleda, pitali smo dečke da prokomentiraju zašto misle da je ovaj uradak postigao takav uspjeh, a ujedno i smatraju li ga svojim najuspjelijim radom.

– Studiranje je naš najgledaniji video. To je vjerojatno zato što smo urnebesni i neodoljivo šarmantni. Hahaha, šalimo se naravno! Smatramo da je to zbog toga što se sa samim sadržajem mogu poistovjetiti mnogi ljudi koji studiraju fakultete koje smo obradili, a sigurno je značajnu ulogu odigrala i činjenica da ga je objavilo puno popularnih portala, uključujući i srednja hr. kojoj ovim putem zahvaljujemo, u opuštenom raspoloženju komentira dvojac.

Dodaju na kraju da su njima samima draži video klipovi koje su smislili cijele od početka, bez preuzimanja stereotipa, ali i da su svakako ponosni što će Studiranje uskoro premašiti brojku od 100 000 pregleda.

– Veseli nas što se ljudima tako svidio, zaključuju 2Kitice.

Ako već niste pogledali njihov kratki uradak Studiranje, evo vam još jedna prilika za to.

Šaljivi dvojac sa zagrebačkog Prava snimio nekoliko urnebesnih klipova o studiranju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap