Pretraga

Vlada na odlasku odlučila otvoriti dvjestotinjak radnih mjesta

A- A+

Hrvatska Vlada odlučila je još neko vrijeme dok vodi državu brže bolje raspisati sedamdesetak natječaja za radna mjesta. Od toga su u ovome trenutku otvoreni natječaji tek u četiri javne službe; na HRT-u, u Saboru, Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Izdvojeni članak

Novcem kojim je HZZ platio spot s Lanom u SOR su se mogle uključiti 4 osobe

Za otprilike dvjestotinjak radnika otvorena su radna mjesta gdje primjerice u Saboru traže savjetnike i službenike u odjelu za odnose s javnošću, tajnike i knjižničare. Hrvatska radiotelevizija otvorila je otprilike dvadesetak natječaja pretežito za tehničko osoblje kao zamjene za odsutne zaposlenike, prenosi Slobodna Dalmacija

Nadalje, natječaji za posao raspisani su i Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji, Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, kao i u Agenciji za investicije i konkurentnost. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, radna mjesta otvorena su i po zatvorima kao i u sudstvu i Državnom odvjetništvu. 

Iako je Vlada za tekuću godinu najavljivala zapošljavanje 1040 nezaposlenih djelatnika u ministarstva, službe, urede i uprave te uzimanje 170 službenika na rad na određeno, raspadom Vlade raspao se i prvotni plan zapošljavanja. Ova kvota zapošljavanja nije se odnosila na zapošljavanje u MUP-u, vojsci, sudstvu te u ustanovama i agencijama. 

Poslovi za koje je Vlada na odlasku raspisala natječaj odnose se na službe u Vladi, Saboru te na poslove privlačenja sredstava iz fondova Europske unije ako je osiguran novac za plaće novih zaposlenika.