Pretraga

Vlada na odlasku odlučila otvoriti dvjestotinjak radnih mjesta

A- A+

Hrvatska Vlada odlučila je još neko vrijeme dok vodi državu brže bolje raspisati sedamdesetak natječaja za radna mjesta. Od toga su u ovome trenutku otvoreni natječaji tek u četiri javne službe; na HRT-u, u Saboru, Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Izdvojeni članak

Novcem kojim je HZZ platio spot s Lanom u SOR su se mogle uključiti 4 osobe

Za otprilike dvjestotinjak radnika otvorena su radna mjesta gdje primjerice u Saboru traže savjetnike i službenike u odjelu za odnose s javnošću, tajnike i knjižničare. Hrvatska radiotelevizija otvorila je otprilike dvadesetak natječaja pretežito za tehničko osoblje kao zamjene za odsutne zaposlenike, prenosi Slobodna Dalmacija

Nadalje, natječaji za posao raspisani su i Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji, Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, kao i u Agenciji za investicije i konkurentnost. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, radna mjesta otvorena su i po zatvorima kao i u sudstvu i Državnom odvjetništvu. 

Iako je Vlada za tekuću godinu najavljivala zapošljavanje 1040 nezaposlenih djelatnika u ministarstva, službe, urede i uprave te uzimanje 170 službenika na rad na određeno, raspadom Vlade raspao se i prvotni plan zapošljavanja. Ova kvota zapošljavanja nije se odnosila na zapošljavanje u MUP-u, vojsci, sudstvu te u ustanovama i agencijama. 

Poslovi za koje je Vlada na odlasku raspisala natječaj odnose se na službe u Vladi, Saboru te na poslove privlačenja sredstava iz fondova Europske unije ako je osiguran novac za plaće novih zaposlenika.  

Vlada na odlasku odlučila otvoriti dvjestotinjak radnih mjesta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap