Pretraga

Volontiranje u UN-u: Što se traži od kandidata

A- A+

Tijekom posljednjih četrdeset godina Ujedinjeni narodi izgradili su reputaciju regrutiranja najboljeg kalibra volontera koje svijet može ponuditi. Ništa manje ova organizacija ne traži od mladih volontera, odnosno UN Youth Volunteers organizacije. Provjerite stoga što se od vas očekuje ukoliko želite biti dio hvalevrijedne ekipe.

Volontiranje je jedno od najboljih iskustava koje mlada osoba u može proživjeti, a ukoliko to činite u organizaciji kao što je UN, stvarno se imate čime pohvaliti. Poznata je dobra reputacija UN-ovih volontera, a takva je upravo zahvaljujući kvalitetnom kadru kojeg biraju. Evo kakve ljude traže i što im je ključno.

Izdvojeni članak

Volunteers For Peace – putovanje i zabava uz volontiranje u inozemstvu

Jaka konkurencija za volontiranje

– Vaši dani neće biti ispunjeni kuhanjem kave ili fotokopiranjem dokumenata, već ćete obnašati kritične dužnosti kojima pomažete UN da ispuni svoje važne misije. To znači da iako ne tražimo minimalne zahtjeve u okviru obrazovanja ili radnog iskusta, morat ćete se izdvojiti od ostalih vršnjaka po svojem akademskom uspjehu, radu u zajednici ili vodstvu, nalazi se na stranici organizacije.

Konkurencija je snažna, no ne dajte da vas to zastraši. Sjednite i počnite pripremati svoj volonterski profil, a znajte da vjerojatno vrijedite više nego što sami za sebe mislite. Zapamtite da UN traže kandidati s raznolikom pozadinom i iskustvom te da su posvećeni kreiranju jednakih šansi i postiznju raznolikosti.

Izdvojeni članak

Otkrijte kako možete postati UN-ovi volonteri i na koje beneficije pritom imate pravo

Evo koje vam kvalitete, karakteristike i iskustva trebaju da postanete volonter UN-a

  • Posvetili ste se globalnom miru i razvoju

  • Ekstremno ste motivirani, entuzijastični i prilagodljivi novim kulturama i situacijama

  • Spremni ste izaći iz svoje zone komfora, skloni ste proaktivnom rješavanju problema i zadržavanju pozitivnog raspoloženja

Izdvojeni članak

Kampanja ‘Hrvatska volontira!’: Uključite se i vi te postanite superheroji

  • Možete se posvetiti volonterskom zadatku na šest ili 24 sata

  • Volontirali ste ili ste pomagali drugima u svojoj zajednici, školi ili na internacionalnoj razini

  • Imate od 18 do 29 godina (na dan kada vaš zadatak završava ne biste smjeli prevršiti 29 godina)

    Ukoliko ste stari između 25 i 29 godina, a imate više od dvije godine relevantnog radnog iskustva možete se kvalificirati za UN-ovog volontera u kategoriji 25 godina i više.

Ukoliko ste stari između 25 i 29 godina, a imate više od dvije godine relevantnog radnog iskustva možete se kvalificirati za UN-ovog volontera u kategoriji 25 godina i više.