Pretraga

Zagreb prevario studente koji su čistili snijeg: Obećano im 35, a dobit će 25 kuna po satu

A- A+


Izdvojeni članak

U Lucijanki učenici lopataju snijeg za vrijeme tjelesnog

Iako je prije dva tjedna u zagrebački gradončelnik Milan Bandić ponudio studentima da čiste snijeg u gradu za 35 kuna po satu, sad kad je snijeg očišćen ispostavilo se da to ipak nije tako te da će studentima biti isplaćeno 25 kuna po satu. Dok u Student servisu tvrde da je došlo do nesporazuma, na fotografiji oglasne ploče jasno se vidi iznos od 35 kuna koji je ponuđen za čišćenje snijega.

Grad Zagreb zajedno je prije dva tjedna tražio broj studenata da čiste javne površine od snijega te za to dobiju 35 kuna po satu. Kako je to prilično visok iznos, Student servis je tih dana imao pune ruke posla zbog velikog broja studenata koji su se prijavili za čišćenje zagrebačkih ulica.

Studentima i na ugovorima pisalo 35, a sad je ipak 25 kuna

Od početka ove akcije čišćenja nešto je bilo sumnjivo. Odmah po izlasku oglasa jedan novinar je upitao Milana Bandića po kojoj cijeni će angažirati studente, na što je on kazao kako se cijene kreću od 17 do 35 kuna i kako će se naći na pola puta sa studentima, piše tportal.hr.

Svejedno studentima to nije rečeno, već je izvješeno na oglasnoj ploči te im obećano 35 kuna po satu, koje oni sad neće vidjeti.
– Nama je rečeno i takve ugovore smo dobili da je cijena 35 kuna po satu. Uostalom tako je pisalo i na stranicama Student servisa. Sad nas se pokušava prevariti, kazala je grupa studenata.

tportal.hr

Odgovorni tvrde da je došlo do nesporazuma

Da studenti govore istinu o cijeni od 35 kuna, vidljivo je iz fotografije oglasa, a potvrdu je je dao i Nedjeljko Milas, voditelj Student servisa Studentskog centra u Zagrebu. Međutim Milas je prijevaru opravdao – nesporazumom.

– Sve se odigravalo u žurbi. Grad je hitno tražio studente. Konzultacije su se obavljale s pročelnikom Mirom Lacom koji je operativno vodio cijeli posao. Telefonski je ponuđeno 35 kuna, ali dan ili dva kasnije, stigao je pisani dokument s iznosom od 25 kuna. Zbog žurbe, mislim da je došlo nesporazuma, objasnio je Milas za tportal.hr.

U gradu pak tvrde da su svi bili upoznati s cijenom od 25 kuna te da je oglas koji je objavljen s višim iznosom zapravo objavljen bez pristanka grada.

Pročelnik ureda gradonačelnika, Miro Laco napominje i kako je grad u to vrijeme za čišćenje angažirao oko sedamsto ljudi koji su radili između osam i deset sati.

U sljedećih par dana svi koji su čistili snijeg mogu očekivati svoj novac, ali ne i računati na onaj iznos koji je prvotno dogovoren.