Pretraga

Zagrebački fakultet studentima iz Ukrajine ponudio besplatan nastavak studija i prehranu u menzama

A- A+

Veterinarski fakultet u Zagrebu na svojoj je službenoj web stranici izrazio podršku ukrajinskim studentima i cijeloj naciji. Svoju pomoć nude u obliku nastavka studija za ukrajinske studente veterine koji će besplatno moći nastaviti svoj studij na zagrebačkom fakultetu, od prve do šeste godine, na hrvatskom ili engleskom jeziku. U to je uključena i besplatna prehrana.

Veterinarski fakultet

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Već smo opširno pisali o poteškoćama s kojima se u ratom zahvaćenoj Ukrajini susreću studenti, domaći i inozemni. Njihovi studiji naprasno su prekinuti zbog destabilizacije cijele situacije i opasnosti od napada na gradove u kojima studiraju.

Veliki je broj hrvatskih fakulteta izrazio podršku ukrajinskom narodu, profesorima i studentima, a toj se listi pridružio i Veterinarski fakultet u Zagrebu. U svojoj su objavi izrazili žaljenje zbog patnje kroz koju prolazi ukrajinski narod i zaželjeli kraj agresiji na teritorij te države.

Svoju pomoć nude u obliku besplatnog nastavka studija za ukrajinske studente veterine koji žele svoj studij nastaviti na njihovom fakultetu. To, uz još neke pogodnosti, osigurat će kroz mogućnost nastavka studija od prve do šeste godine, na engleskom ili hrvatskom jeziku. Također, nastavak studija mogu zatražiti i oni koji su dio programa razmjene studenata. Jednako tako, obavljanje stručne prakse u prostorijama fakulteta biti će dostupno svima, a to uključuje i profesionalni terenski rad.

Osigurat će se besplatna prehrana u studentskim menzama. Fakultet također nudi stalnu potporu u nastavku karijere, akademsku i psihološku, a to će uključivati i individualnu podršku nadoknade nastavnih sati izgubljenih zbog izvanredne situacije.

Sve zainteresirane studente koji žele svoj studij nastaviti na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu upućuju na Ured za razvoj karijere i akademsko-psihološko savjetovanje na broju +385 1 2390 330 i na mail adresi [email protected].