Pretraga

Zagrebačkim osmašima za upis na jesenskom roku ostao vrlo slab izbor

A- A+

MZOS je u utorak objavio popis slobodnih mjesta za srednjoškolce koji se na jesen žele upisati u školu. Prema dokumentu objavljenom na upisi.hr većina mjesta ostalo je u privatnim obrazovnim ustanovama, dok je u javnim školama vrlo malo mjesta te se uglavnom radi o strukovnim programima.

Izdvojeni članak

Najviše osmaša bi u medicinske tehničare i turističke komercijaliste

Velika većina slobodnih mjesta u Zagrebu otpada na privatne te plesne i glazbene škole

Najviše slobodnih mjesta u jesenskome upisnome roku ostalo je u Gradu Zagrebu, koji i inače ima najširu ponudu. Prema dokumentu objavljenom na upisi.hr u najvećoj hrvatskoj županiji ostalo je njih 773. Međutim, u taj broj ulaze centri za odgoj i obrazovanje, glazbene i plesne te privatne škole pa će se u ‘standardne srednje’ moći upisati svega 34 osmaša.

Od toga, čak 20 mjesta je ostalo u Gimnaziji Marul, koja za jezični program u kolovozu nudi 18, a za opći samo dva mjesta. Osmaši će se u drugom roku moći prijaviti i u Upravnoj školi gdje je ostalo još devet ‘praznih stolica’, a po jedan budući prvaš moći će u Elektrostrojarsku obrtničku školu i Srednju školu Jelkovec.

Izdvojeni članak

Srednjoškolski programi za koje neće biti interesa će se ukinuti

U gradovima Splitsko-dalmatinske županije znatno je više slobodnih mjesta

U Splitsko-dalmatinskoj županiji na jesen se u srednju može upisati još 505 osmaša, a u ‘standardnim srednjim školama’, u koje nismo ubrajali centre za odgoj i obrazovanje te privatne ili glazbene i plesne škole, ukupno je još 281 mjesto.

Većina izbora svodi se na strukovne programe, a učenici druge najveće hrvatske županije vrlo slab interes pokazali su za smjer prodavača. U svakom slučaju, đaci koji se još nisu upisali u srednju puno će veći odabir imati u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

U dokumentu objavljenom na službenoj stranici MZSOS-a upisi.hr provjerite kakvo je stanje i u ostalim županijama. Konačni broj slobodnih mjesta znat će se tek nakon završetka ljetnog upisa.

Zagrebačkim osmašima za upis na jesenskom roku ostao vrlo slab izbor
Share via
Copy link
Powered by Social Snap