Pretraga

‘Zahvaljujući’ Bandiću, dobrostojeća općina za udžbenike dobila novac građana Zagreba

A- A+

Građani Zagreba i ove će godine platiti udžbenike koje gradonačelnik Bandić voli nazivati besplatnima. No, neće ih financirati samo školarcima svoga grada, već i drugim mjestima kojima je Grad Zagreb odobrio sredstva u tu svrhu. Među njima je i jedna općina koja s financijama stoji sasvim dobro.

Foto: srednja.hr

Kako je otkrio Tportal.hr, za nove je udžbenike gradonačelnik Milan Bandić u pet općina uputio 726.000 kuna. Riječ je o novcu građana Zagreba, a odluka možda i ne bi bila sporna kada su u pitanju najugroženije općine. No, uvjerljivo najviše novca od Zagreba je dobila općina koja raspolaže proračunom od 22 milijuna kuna i nedavno je zatražila status grada.

Izdvojeni članak

Otkrivamo koliko su građane Zagreba stajali takozvani besplatni udžbenici

Riječ je o općini Veliko Trgovišće, kojoj je odobrena pomoć u iznosu od 298.000 kuna. Tportal pitao je gradonačelnika Roberta Grebličkog je li oportuno obećati pa onda tražiti sredstava u drugim gradovima, a pri tom imati vlastita.

– Gledajte, imali smo informacije, indicije da bi tu pomoć mogli ostvariti i poslali smo zamolbu. Došla je inicijativa od škola. Ja još uvijek ne znam da je odobreno, kazao je Greblički za Tportal.

Pomoć od Grada Zagreba dobile su još i općine Gunja u iznosu od 128.000, Drenovci 145.000, Vrbnja 121.000 i Vrbovec 33.000 kuna.