Pretraga

Zbog antivakserskih teorija o koronavirusu u škole se uvodi dodatan sat biologije

A- A+

Iako je ovaj prijedlog i dalje samo ideja, neslužbeno doznajemo kako se razmišlja uvesti dodatan sat biologije koji će svima biti obvezan. Profesorima biologije to će biti dodatno plaćeno, a sve kako bi se djecu naučilo što su virusi, kako se prenose te kako funkcioniraju cjepiva jer se, kako doznajemo od naših izvora, želi spriječiti širenje teorija zavjera među najranjivijom populacijom.

Foto: srednja.hr

Teorija zavjere najviše se šire u vrijeme neke krize koja zahvaća velik broj ljudi. Ta teza je potvrđena i tijekom pandemije koronavirusa zbog kojeg je cijeli svijet bio u karanteni, a mnogi su tada tražili krivca i smisao cijele situacije s kojom se čovječanstvo prvi put susrelo. Tako su proizašle razne teorije o porijeklu virusa, a stvar je eskalirala kada su u rekordnom roku izumljena cjepiva protiv SARS-CoV-2.

Navodno će se uvrstiti u ponudu kao izborni predmet uz vjeronauk i etiku

Od toga da medicinske maske više štete našem zdravlju nego što nam koriste, do toga se u cjepivima nalazi čip kojima se će upravljati ljudima te ih moći ‘ugasiti’ i ‘upaliti’ kao robote nakon što taj mikro/nano čip kroz krvotok dođe do mozga i ondje se ‘stacionira’. I dok odrasle osobe mogu razlučiti teoriju zavjere od znanstveno utemeljene tvrdnje, oni najmlađi to još nisu u stanju procesuirati.

Stoga se vrlo intenzivno razmišlja, kako doznajemo od izvora iz ministarstva, o tome da se djeci u osnovnim i srednjim školama uvede dodatan sat biologije. On će biti obavezan za sve te će se zbog toga, prema neslužbenim informacijama, produljiti nastava za jedan školski sat.

Egzodus ovakvih teorija žele spriječiti boljom edukacijom mlađih generacija

To će nastavnicima biologije biti dodatno plaćeno, a sve kako bi djecu naučili što su virusi, kako funkcionira cjepivo i slično. Uz to, navode naši izvori, razmatra se i o promjeni kurikuluma za informatiku gdje će učenici veći broj sati provesti učeći kako prepoznati lažne vijesti i stranice na internetu te kako da dođu do pouzdanih izvora informacija na internetu i društvenim mrežama.

Ovakav potez zagovaraju mnogi profesori biologije jer, kako su nam rekli u razgovoru, ne žele da se u idućoj pandemiji dogodi ovakav egzodus antivakserskih teorija, a to će se spriječiti ako se budući naraštaji bolje educiraju od dosadašnjih. Uz to, dodaju profesori, mladi će svojim znanjem možda moći spriječiti da do slične pandemije uopće dođe.

Sretan prvi april svima! Kako smo vas još danas nasamarili pročitajte ovdje.